Zaeva u Sarajevu dočekali svečano

Premijer Makedonije nalazi se u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti BiH.

Bosna i Hercegovina 23.07.2017 | 10:03
Zaeva u Sarajevu dočekali svečano
Sastankom sa predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev započeo je zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.P

Svečani doček upriličen je jutros ispred zgrade institucija BiH nakon čega će biti održan i sastanak delegacija Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

Biće potpisana i dva sporazuma o konkretnoj saradnju.

Protokolom posjete predviđen je susret sa članovima rukovodstva Parlamentarne skupštine BiH i sa članovima Predsjedništva BiH.

Zvizdić i Zaev će u toku dana posjetiti i Rotimlje gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Republike Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U večernjim satima Zcizdić i Zaev boraviće u Mostaru gdje će prisustvovati manifestaciji "Mostar Peace Connection" i potpisati Mostarsku povelju mira.

Premijer Makedonije u Sarajevo je doputovao juče, a na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao ga je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Soko

23.07.2017 09:58

Sastali SE mektic i zaev da razmijene iskustva o saeadnji SA teroristima i podrsci

ODGOVORITE
Name

Role

23.07.2017 14:25

Kad SE uporede bih i makedonija TU smo negdje naj slicniji smo po piitanjuu borbe protiv terorizma i Dole postoje sela gdje policija nasmije privirit kao i u bosni

ODGOVORITE