Cune Merimi: Dušo, pevaj mi!

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je pre dva dana u 85. godini i iza sebe ostavio neutešnu porodicu i kolege.

Zabava 23.07.2017 | 09:02
Cune Merimi: Dušo, pevaj mi!
Otkako se pojavila na muzičkoj sceni, karijera Merime Njegomir bila je vezana za Predraga Gojkovića Cuneta. Debitovala je u takmičenju u kojem je Cune bio član žirija, a muzički znalci su joj tada prozvali „mali Cune”. Za „Alo!“ kaže da ju je vest o smrti dugogodišnjeg prijatelja veoma potresla.



- Bio mi je pevački uzor, a prvi put sam se pojavila na takmičenju u kojem je bio član žirija. Znate kako kažu, kada su bogovi davali talente, njemu su dali sve - kaže Merima i za „Alo!“ se priseća poslednjeg susreta sa legendom narodne muzike.

- Poslednji put smo se sreli u njegovoj kući. Oliver Njego i ja smo mu bili u poseti. Rekao mi je: „Dušo moja, pevaj mi, jer ja više ne mogu“. Otpevala sam mu njegovu pesmu „Golubice bela“, koju me je molio da snimim - kaže Merima i dodaje da ga je priznanje „Zlatni mikrofon“ koje je dobio od Radio Beograda vratilo u život.

- Napravili smo mu lep dan, koji ga je držao do kraja. Tada je bio prilično bolestan, u kolicima, nepokretan... Lela mi je rekla da ga je to toliko diglo, da je sa novom energijom nastavio da živi - podsetila se Merima trenutaka iz 2015.



Vest o smrti velikog prijatelja potpuno je skrhala Predraga Živkovića Tozovca.

- On je bio moj pobratim, a o njemu kao pevaču imam samo reči hvale. Veliki profesionalac, legenda narodne muzike, koji je divno pevao romanse. Otkako je doživeo udar, uvek sam bio u kontaktu sa njegovom suprugom, daj im, bože, svima snage da pobede ovaj bol i nastave dalje. Inače, Cune je poslednji javni nastup imao baš na mom velikom koncertu. Već tada je polako gubio snagu, ali mi je izašao u susret i otpevao pesmu „Ljubav mi srce mori“. Publika je aplaudirala - prisetio se veliki Cunetov prijatelj Predrag Živković Tozovac za „Alo!”.



Ana Bekuta oprostila se emotivnim rečima od pokojnog pevača i velikog prijatelja.

- Otišla je pevačka legenda, divan kolega i saradnik, moj učitelj. To kako je on pevao, majka više ne rađa - napisala je Ana Bekuta.



Glumac Dragan Vujkić Vujke, dugogodišnji porodični prijatelj muzičke legende, smogao je snage samo da kratko kaže:

- Drag i dobar čovek, nedostajaće svima. Naše prijateljstvo je deo naših života i voleo bih da tako i ostane - rekao nam je glumac, koji nikada nije krio da je u Cunetu video očinski autoritet. Vujke mu se odužio tako što mu je bio velika podrška nakon što je pevač 2013. doživeo moždani udar.



Vest o smrti pevača, kome je tiraž od 100.000 primeraka za pesmu „Kafu mi draga ispeci” doneo prvu „Zlatnu ploču“ na Balkanu, pogodila je i umetnike mlađe generacije. Tako je glumac Sergej Trifunović objavio Cunetovu fotografiju uz dirljiv post:

- Hvaliću se do kraja života da si mi pevao na uvo „Ljubav mi srce mori”, i onu verziju „Janičara” sa „majka htede nešto reći, ali ne zna turski...”, srpski Frenk Sinatra. I raskošniji glas od Sinatre, bez šale. Voleću te zauvek - napisao je Trufunović u statusu koji je objavio na Instagramu.



Od velikog srpskog muzičara oprostio se i kantautor Vlado Georgiev.

- Legenda si bio, legenda ćeš i ostati. Počivaj u miru i u carstvu nebeskom - napisao je crnogorski muzičar.

Sahrana u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija povodom smrti Predraga Cuneta Gojkovića, koji je preminuo u petak, 21. jula, biće održana u sredu u 12 časova u Kamernoj sali Radio Beograda. Opelo počinje u 14.30, nakon čega će Cune u 15 časova biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, potvrdila je Olivera Kovačević, urednica RTS-a.

(Alo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

23.07.2017 07:45

Počivaj u miru LEGENDO. Porodici i prijateljima iskreno saučešće.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

23.07.2017 08:59

Iskreno saucesce porodici,otisao si ali ti djela nikada nece otici.

Name

rock

23.07.2017 09:45

Slava mu

ODGOVORITE