Kako da se hranite zdravo iako živite brzim tempom?

Tehnologija olakšava život na razne načine. Zbog nje je život i složeniji, užurbaniji i zahtevniji, što ostavlja veoma malo vremena za zdrav način života.

Zdravlje 22.07.2017 | 12:15
Kako da se hranite zdravo iako živite brzim tempom?
Međutim, ironija je u tome da su našem organizmu vežbanje i dobra ishrana najpotrebniji baš kada smo pod najvećim stresom i sa najviše obaveza.

Evo pet saveta kako da ostanete zdravi uprkos užurbanom načinu života:

1. Pripremajte obroke unapred: iako ovo izgleda kao još jedna obaveza više u već pretrpanom rasporedu, priprema hrane unapred vam može uštedeti mnogo vremena i spasiti vas od napada gladi. Pokušajte da skuvate nekoliko različitih jela tokom vikenda i podelite ih u različite posude kako biste mogli samo da ih uzmete i ponesete tokom nedelje. Isto tako, držite užinu kao što je orašasto voće, sušeno meso i voće u kesicama određene veličine.

2. Sastavite jelovnik: odvojite 20 minuta da sastavite jelovnik sa brzim jelima koje možete jesti tokom nedelje. To znači da kad kupujete hranu, kupujete ono što vam je potrebno i kad je vreme da se pripremi večera, već znate šta ćete praviti i šta vam je potrebno.

3. Ne zaboravite doručak: balansiran i hranljiv doručak će vas obezbediti za ceo dan i dati vam energiju i stabilan nivo šećera. Birajte smutije pakovane sa svežim voćem i čak i nekim povrćem, ili potopite preko noći ovas ako nemate vremena.

4. Jedite i držite sastanke: probajte da isplanirate sastanke uz ručak sa klijentima ili zaposlenima da biste bili sigurni da ćete jesti u vreme ručka. Ili još bolje, organizujte šetnju do restorana da biste udahnuli malo svežeg vazduha i malo provežbali. Izbegavajte da jedete za radnim stolom, jer je preveliko iskušenje da grickate nešto a da toga niste svesni i da u tome preterate.

5. Vodite računa o unosu dovoljno tečnosti: držite flašu vode na radnom stolu i pijuckajte tokom celog dana. Dopunjavajte bocu na najdaljoj česmi kako biste napravili kratku pauzu i malo prošetali. Ograničite unos zašećerenih energetskih i gaziranih napitaka, jer vam od toga brzo skače nivo šećera u krvi a zatim naglo pada, usled čega postajete letargični i neproduktivni. Takođe dodaju nepotrebne kalorije – a ako tokom većeg dela dana sedite za radnim stolom, nećete sagoreti te ekstra kalorije.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anonymno

22.08.2017 14:26

- Možda,nekome je potrebno. - ---------------------- - Izmedju ostalog,u kratkom periodu dolazimo do željene i pogodne telesne težine kroz zahvalnost i blagoslov Bogu,a bez molitve Gospodnje ili Očenaša,sve ovo ne bi imalo toliko učinka.Bez obzira što imamo posla preko glave,u toku dana odvajamo makar 15 do 20 minuta u hvaljenju Gospoda i proslavljanju Boga,sa muzikom ili bez muzike.Recept je prost ko pasulj i jednostavan: u pothrani skoro potpuno izbacujemo fizički hleb,jedemo palentu i slične namirnice,uključujući rečne i morske plodove,jedemo povrće i voće,a dnevno pijemo(kako kad)2-5 litara vode,(a ako ko nije vegetarijanac)može i salama,malo raznih vrsta kobasice,paštetice i mesni naresci,srčemo tople čorbice i supice,ručkamo po malo svaku vrstu sira,a ponekad jedemo kuvano i pečeno meso. - Izmedju ostalog,ovako,malo po malo,došavši do željene i pogodne telesne težine,pored svakodnevnih radnih obaveza,na svoj način hvalimo Gospoda i proslavljamo Boga. - Iz naše kuće,Gospodov blagoslov svima vama u ime Boga Isusa Hrista,jedinog Spasitelja. - Pozdrav. - Otkrivenje Jovanovo - Apokalipsa: 22:21

ODGOVORITE