Ništa (za sada) od Svjetskog teniskog kupa!

ITF odlaže odluku na još godinu dana, ali su na agendi značajne promene formata Fed i Dejvis kupa koje stupaju na snagu od naredne sezone.

Tenis 27.07.2017 | 09:30
Ništa (za sada) od Svjetskog teniskog kupa!
Nakon serije prozivki vrhunskih teniserki i tenisera na račun plana da se finala Dejvis i Fed kupa igraju u unapred određenim gradovima, tačnije "na neutralnim mestima", Međunarodna teniska federacija je i definitivno odustala.

Sve je bilo spremno na tzv. revoluciju u timskom tenisu, a Ženeva je pristala da bude prvi domaćin DC finala 2018, tzv Svetskog teniskog kupa.  A niko se nije setio da pita šta teniseri misle o tome. A kada ih niko nije pitao oni su krenuli sami da se izjašnjavaju - i to svi odredom negativno. Razlog je jedan, a to je atmosfera kakvu prave domaći navijači, a koja doprinosi posebnom, ratničkom stavu igrača i atraktivnosti samog takmičenja. Ako ste ikada gledali naš Dejvis kup tim pred našim navijačima, sve vam je jasno. Ovom odlukom bi se taj akspekt prestižnog takmičenja poništio, što bi sigurno uticalo na pad popularnosti, ali i većeg broja otkaza vrhunskih tenisera

Međunardona teniska federacija (ITF) je shvatila da je napravila novu grešku, te je odlučila da konačnu odluku odloži za još godinu dana, što će dobiti i potvrdu na kongresu 4. avgusta u Ho Ši Minu. U Vijetnamu se očekuje, pak da budu potvrđene odluke o ostalim promenama koje će već od 2017. stupiti na snagu, a to su:

- Svi singl mečevi u DC-u će se igrati u tri seta
- Finalisti DC- i FC-a će za prvo kolo naredne sezone moći da biraju mesto u kojem će igrati
- Ako četvrti meč bude odlučio ukupnog pobednika, a ako bude trajao tri seta ili 90 minuta, peti meč neće biti odigran
- Biće smanjeni troškovi domaćina, kao i obaveze igrača

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar