Analiza - SP: Slobodan vikend, pa napad na titulu!

Osvajanjem prvog mesta u grupi, vaterpolisti Srbije obezbedili su mirnu pripremu za najvažnije bitke.

Ostali sportovi 22.07.2017 | 10:15
Analiza - SP: Slobodan vikend, pa napad na titulu!
Tri od tri!

Reprezentacija Srbije maksimalnim učinkom je počela učešće na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pobedivši i Grčku 11:6, posle Južne Afrike i Španije.

S obzirom na osvajanje prvog mesta u grupi, "delfini" će sledeći meč odigrati u utorak, a do tada odmarati, trenirati i čekati ime rivala iz osmine finala, zakazanog za nedelju.

Posle trijumfa nad Grčkom, "delfini" su pred novinarima mirno svodili utiske. Zadovoljni i potpuno okrenuti onome što ih čeka sledeće sedmice.

"Prvo poluvreme bilo je intenzivnije i teže, imali smo dosta poteškoća i mislim da to nije bilo uslovljeno našom lošom igrom, već njihovim kvalitetom. Očekivali smo ovakvu utakmicu. Kad smo preuzeli kontrolu stvari su polako počele da dolaze na mesto", rekao je golman Branislav Mitrović.

Na konstataciju da je obezbeđeno prvo mesto i mir pred nokaut fazu, čuvar mreže "delfina" kaže:

"Moram priznati da su poslednja dva dana bila naporna, jer smo igrali po velikom suncu i ovu i prošlu utakmicu, pa smo se malo umorili. Obezbedili smo prvo mesto, tri četiri dana pauze i to bi trebalo da iskoristimo za odmor i za što bolju pripremu".

Mladi Nikola Jakšić nada se da će igra biti sve bolja dok turnir bude odmicao.

"Imaćemo vremena da se odmorimo i da se spremimo za ove tri utakmice, nadam se, koliko nam predstoji. Što se tiče uslova, satnice i vrućine nije toliko teško kao što je bilo u Riju, pa smo igrali baš rano. Ovo je bilo potpuno OK i moglo je da se izdrži. Sad krećemo uveče da igramo, pa će biti bolje. Ipak, da se vratim na igru, jer se nadam da će ona biti najbolja do sada".

Iskusni Milan Aleksić naglasio je da je prvi cilj za ovu fazu ostvaren.

"Što se tiče utakmice, bio je težak početak, sa puno plivanja, a mislim da je najbitnije da smo ih kasnije fizički preplivali u druge dve četvrtine, nisu mogli da nas prate i tu je utakmica završena kako bi trebalo. Odmor i priprema je najvažnija, a onda jedva čekamo nastavak takmičenja...", dodao je Aleksić.

Interesantno je da "delfini" nisu pobedili Grke na dva prethodna susreta. U Riju je u grupnoj fazi bilo nerešeno, a prethodno su "Heleni" na pripremnom turniru u Boru pobedili na penale.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar