Prgav jezik ga je baš skupo koštao!

Nastase suspendovan do 2021. godine! Selektor rumunske FED Kup reprezentacije Ilije Nastase suspendovan je do 2021. godine zbog neprikladnog ponašanja tokom duela Rumunije i Velike Britanije.  

Tenis 24.07.2017 | 12:30
Prgav jezik ga je baš skupo koštao!
Kazna iz ITF: Nastase će da "o'ladi" do 2021. godine! Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala je selektora teniske reprezentacije Rumunije do kraja 2020. godine.

Suspenziju je izrekla Međunarodna teniska federacija (ITF) jer je uputio niz uvreda na račun teniserke Džoane Konte, britanske selektorke En Ketavong i sudije.

Nastase će morati da plati i 10.000 dolara, moći će da ide na Grend slemove, ali neće dobijati bilo kakve propusnice od ITF u naredne dve godine.

Podsetimo, Nastase je u aprilu neprikladno prokomentarisao i nerođeno dete Serene Vilijams. 

On je na konferenciji za medije članu svog tima rekao da se pita koje će boje biti dete – čokolada ili mleko, čime je aludirao na boju kože majke i oca nerođenog deteta.

Ilie Nastase uživaće u tenisu u narednom periodu najviše preko TV prijemnika. Bivši rumunski teniser, koji je do sada obavljao ulogu selektora svoje zemlje kažnjen je od strane Međunarodne teniske federacije (ITF) zbog niza incidenata koje je napravio.

Nastaseu je zabranjeno da obavlju bilo kakvu zvaničnu funkciju u telima ili takmičenjima pod ingerencijom ITF do kraja decembra 2020. godine zbog rasističkih komentara, seksističkih ispada i verbalnih napada.

Kažnjen je i novčano sa 10.000 dolara, a biće mu zabrano da dobije akreditaciju za bilo koji ITF turnir do 2019. godine.

To ne znači da će mu biti zabranjen pristup grend slemovima, kao i pojedinim ATP i WTA turnirima, jer se oni ne nalaze pod ingerencijom ITF.

Bivši osvajač grend slem trofeja pravio je "cirkus" na meču Fed kupa protiv Velike Britanije u Konstanci u aprilu.

ITF je saopštila da mu određuje kaznu zbog toga što je tokom tog duela uvredio britansku igračicu Džoanu Kontu, potom i selektora rivalskog tima En Kjotavong, a imao je i rasistički komentar na račun nerođene bebe Serene Vilijams. Nastase se potom i verbalno sukobio sa članovima Fed kup tima Velike Britanije, kao i zvaničnicima ITF i predstavnicima medija.

ITF je saopštio i da Ilie Nastase i Teniska federacija Rumunije imao pravo žalbe na izrečenu kaznu u roku od 21 dana.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar