GP: Srpkinje prve do završnog turnira!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Hongkongu selekciju Rusije sa 3:0 (26:24, 25:14, 25:19) i tako se plasirala na finalni turnir Gran Prija.  Najbolje odbojkašice Srbije obezbedile su plasman na Fajnal siks Gran prija u Nanđingu.

Ostali sportovi 21.07.2017 | 17:15
GP: Srpkinje prve do završnog turnira!
Srbija je i dalje vodeća selekcija u Gran Priju i prva koja je, posle domaćina Kine, izborila plasman na finalni turnir u Nanđingu.

Izabranice Zorana Terzića ubedljivo su danas savladale Rusiju u prvom kolu Grupe G posle 82 minuta igre.

Rusija je bila blizu osvajanja prvog seta, pošto je prva stigla do set lopte i povela sa 24:23, ali je Srbija sa tri vezana poena preokrenula rezultat i dobila prvi set. Nakon toga, Srbija je potpuno preuzuela kontrolu igre i rezultata.

Srbija će u subotu u drugom kolu igrati protiv Japana od 7:15.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Hongkongu selekciju Rusije 3:0, po setovima 26:24, 25:14 i 25:19, i tako izborila plasman na finalni turnir Gran prija.

Srbija je i dalje vodeća selekcija u tom takmičenju i prva reprezentacija koja je, uz domaćina Kinu, izborila plasman na finalni turnir u Nanđingu.

"Rezultatom možemo da budemo zadovoljni. On nas vodi na 'Fajnal siks' i sigurno da nam to mnogo znači. Samom utakmicom ne možemo da budemo toliko zadovoljni", rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Uprkos maksimalnoj pobedi, selektor je rekao da njegov tim mora da nauči da igra od samog početka meča na najvišem nivou.

"U prvom setu napravili smo došli u situaciju da Rusija ima set loptu. Odbranu nismo igrali... Nismo uspevali da organizujemo odbranu, a ni kontranapad. To nas je dovelo u nezavidnu situaciju. Posle smo krenuli da igramo odbranu, pojačali smo servis i stvari su došle na svoje mesto", rekao je Terzić.

Srbijaće u drugom kolu trećeg vikenda Gran prija igrati protiv Japana, sutra od 7.15 časova.

"Neće biti tako lako kao i prošlog vikenda, ali nadam se da možemo da pobedimo Japan. Nadam se da možemo da ostanemo na čelu tabele u ukupnom zbiru", rekao je selektor Srbije.

Izvor: B92/Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar