Milanov novi plan - Kosta do januara?!

Zanimljiv predlog sa San Sira. . .

Fudbal 22.07.2017 | 23:45
Milanov novi plan - Kosta do januara?!
Dijego Kosta će sigurno napustiti Čelsi narednih dana. Dolazak Alvara Morate samo je ubrzao rastanak Brazilca i Plavaca i produbio jaz između sjajnog napadača i Antonija Kontea koji je kulminirao odlukom da ga ne vodi na pripreme u Aziju.

Zna se i da će nova destinacija prgavog reprezentativca Španije biti Atletiko iz Madrida. Dogovor dva kluba o transferu od 45.000.000 evra faktički je postignut, samo je problem šta će Jorgandžije sa Kostom narednih šest meseci koliko im traje suspenzija od strane FIFA i zabrana dovođenja igrača.

Prvobitan plan predviđao je da Dijego ostane u Atletiku, da trenira i čeka 1. januar kada će biti registrovan, ali se vremenom pojavila jedna zanimljivija opcija. Posredstvom agenta Žorža Mendeša Brazilcu je predložena mogućnost da na šest meseci obuče dres Milana, kao pozajmljen igrač, a tek potom se preseli u Madrid.

Ovaj posao bio bi uzajamno koristan za sve tri strane. Milan bi dobio top napadača u pokušaju da napravi još bolji tim, Kosta ne bi izgubio šest meseci u sezoni u kojoj želi da se izbori za poziv na Svetsko prvenstvo u Rusiji, igrao bi takmičarske utakmice, a kako Rosoneri ne igraju Ligu šampiona, Brazilac bi mogao u drugom delu sezone, posle grupne faze da bude registrovan za Jorgandžije i pomogne im u nokaut fazi.

Otuda vrlo realan scenario o kojem pišu večeras svi svetski mediji, a inicijalno je vest objavila italijanska La Republika. Pojedini španski mediji prenose da Milan nije sam u želji da pozajmi Kostu, te da isto žele i Vest Hem i povratnik u Primeru Hetafe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar