SP: Moćni "Delfini" u četvrtfinalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Grčku sa 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2) u poslednjem meču grupe C Svetskog prvenstva u Mađarskoj. "Delfini" bez greške, slobodni do utorka! Srbija nastavlja odbranu svetskog zlata. Obezbeđeno četvrtfinale.

Ostali sportovi 21.07.2017 | 12:45
SP: Moćni "Delfini" u četvrtfinalu!
Izabranici Dejana Savića ostvarili su veoma važnu pobedu, pošto je ovaj meč odlučivao o prvom meču i tome ko će direktno u četvrtfinale.

Srbija je dosta sporo ušla u meč, pre svega zbog odlične igre Grčke koja je igrala veoma dobro na oba kraja terena.

Do poluvreman "Delfini" nisu uspeli da se odvoje, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 5:4. 

A onda, usledila je furiozna igra naše slekcije u nastavku meča. U trećoj četvrtini Srbija je postigla tri gola, a uz to nije dozvolila Grcima da dođu do gola, pa je pitanje pobednika rešeno u ovom delu meča. 

U poslednjoj četvrtini, aktuelni šampion sveta odradio je posao do kraja i tako zasluženo slavio i plasirao se u četvrtfinale. 

Tri gola postigao je kapiten Filip Filipović, dva puta u strelce se upisao Dušan Mandić, a po jednom Andrija Prlainović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Sava Ranđelović i Milan Aleksić. 

Ranije u toku dana, Španija je 16:4 pobedila Južno Afričku Republiku u meču bez rezultatskog značaja.

Očekivano. Aktuelni svetski šampioni upisali su i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, pa će sa prvog mesta Grupe C direktno u četvrtfinale.

SRBIJA - GRČKA 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2).

Ova pobeda i preskakanje osmine finala doneli su našim vaterpolistima odmor sve do utorka, kada će se sastati sa pobednikom duela između drugoplasiranog u Grupi A i trećeplasiranog u Grupi B. Trenutno su to Kazahstan i Australija, ali videćemo da li će tako i ostati kada bude kompletirano celo treće kolo.

Grci su se dobro držali u prvom poluvremenu, čak i poveli 3:2 početkom druge četvrtine, ali po povratku sa odmora nisu imali rešenje za sigurne i raspucane "delfine". Dejan Savić sada može u miru da priprema ekipu za utorak i novi izazov.

Najefikasniji igrač Srbije bio je Filip Filipović sa tri gola. Dušan Mandić je postigao dva, a po jedan Andrija Prlainović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Sava Ranđelović i Milan Aleksić.

U prvom duelu 3. kola Grupe C, Španija je ubedljivo savladala Južnu Afriku - 16:4 i obezbedila treće mesto, odnosno plasman u osminu finala.

SP Vaterpolo, grupa C:

Tabela:

1. Srbija 3 0 0 43:16 6
2. Grčka 2 0 0 32:20 4
3. Španija 1 0 2 28:23 2
4. Južna Afrika 0 0 3 11:55 0

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar