Analiza - SP... Prvi "rez": Ameri na ivici, a pred njima Rusi!

Ko će direktno u četvrtfinale i na odmor do utorka, ko će ponovo u nedelju na bazen da bi igrao osminu finala, a ko će da pakuje kofere i krene kući?

Ostali sportovi 20.07.2017 | 22:15
Analiza - SP... Prvi "rez": Ameri na ivici, a pred njima Rusi!
Još jedan takmičarski dan do prve "seče".

Grupna faza Svetskog prvenstva u vaterpolu završava se u petak na bazenu "Alfred Hajoš", gde će srpska reprezentacija zaplivati već od 10.50 časova, u važnoj utakmici, derbiju protiv Grčke.

Računica "delfina" je jasna, jer ih pobeda ili remi protiv "Helena" vodi direktno i mirno u četvrtfinale, zakazano tek za utorak, dok će osmina finala biti odigrana u nedelju. Trijumfima nad Južnom Afrikom i Španijomnaša selekcija osvojila je sva četiri boda, koliko su sakupili i Grci, uz gol razliku slabiju za pet golova.

U prvom jutarnjem terminu, od 9.30, Španija i Južna Afrika zaigraće za poziciju "broj tri" i bila bi prava senzacija da i izmenjena i podmlađena "furija" ne pobedi apsolutnog autsajdera.

Stoga, u ("našoj") Grupi C situacija je najjasnija. Odnosno, značajno prostija nego u drugim grupama. Savićeve izabranike će posle njihovog meča više interesovati kako se odvija situacija u večernjim terminima, s obzirom na to da bi sa prvog mesta u četvrtfinalu mogli da igraju protiv pobednika duela "A2 - B3".

Tabela Grupe C: Srbija 4, Grčka 4, Španija 0, Južna Afrika 0.

Parovi 3. kola: Španija - Južna Afrika 9.30, Srbija - Grčka 10.50

Kada je u pitanju Grupa A, Crna Gora (3 boda) je prva sa tri boda i od 18.50 časova igraće protiv Kazahstana (2 boda) za "overu" prvog mesta i direktnog plasmana u četvrtfinale. Za drugu poziciju direktno će se boriti i Brazil (2) i Kanada (1), koja je u prvom kolu iznenadila Crnogorce (8:8), a u drugom tesno izgubila od Kazahstanaca (9:10).

Tabela Grupe A: Crna Gora 3, Brazil 2, Kazahstan 2, Kanada 1.

Parovi 3. kola: Brazil - Kanada 17.30, Crna Gora - Kazahstan  18.50

U Grupi B, remi Mađarske i Italije u sredu je izjednačio ta dva tima na vrhu (po 3 boda). I jedni i drugi biće favoriti protiv Francuza (0) i Australije (2), pa bi zaista bilo iznenađenje ako "trikolori" pred punim tribinama osvoje bar utešni bod. Jasno je da će lideri najverovatnije odlučiti trku za prvo mesto na osnovu gol razlike.

Tabela Grupe B: Mađarska 3, Italija 3, Australija 2, Francuska 0.

Parovi 3. kola: Francuska - Mađarska 20.10, Australija - Italija 21.30

Preostala Grupa D mogla bi da izazove najviše uzbuđenja. Pre svega zato što će Amerika (0 bodova) na čelu sa selektorom Dejanom Udovičićem igrati protiv Rusije (2), u direktnom okršaju za plasman.

Amerika je u teškoj situaciji, a Udovičić poručuje: "Borićemo se do kraja".

Prvoplasirana Hrvatska sa četiri boda igra protiv Japana (2), koji je u prošlom kolu priredio jedno od najvećih iznenađenja turnira, ubedljivo savladavši Ameriku rezultatom 15:7.

Tabela: Hrvatska 4, Rusija 2, Japan 2, SAD 0 bodova.

Parovi 3 kola: SAD - Rusija 12.10, Japan - Hrvatska 13.30

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar