Video: Slovenac koji je zadivio sportski svijet!

A bio je izgubljen! Pobednik 17. etape Tur d Fransa, Slovenac Primož Roglič je momak o kojem priča sportski svet. Pre 10 godina je doživeo stravičan pad na Planici, u skijaškim letovima, a onda je promenio sport. . .

Ostali sportovi 23.07.2017 | 22:45
Video: Slovenac koji je zadivio sportski svijet!
Primož Roglič je jedan od onih sportista koji zaslužuju svako poštovanje i divljenje.

Bio je član slovenačke juniorske reprezentacije u skijaškim skokovima koja je bila svetski prvak i smatralo se, naslednikom legendarnog Primoža Ulage.

Pre deset godina skakao je pred svojim navijačima na Planici. Tada je bio takmičar u skijaškim skokovima. Imao je 18 godina. Sve oči su bile uprte u njega i tras! Momak je imao stravičan pad, ali nekim čudom nije pretprpeo teže posledice.



Ali, psihološki nije izdržao. Odlučio je da promeni sport.

"Jednostavno, više se nisam video u ulozi skakača. Imao sam problem sa kolenom, a i bilo je tu još nekih stvari, pričao je on u intervjuu za slovenački portal Siol.net.

Bicikl je bio njegov novi sportski rekvizit.

Odmah je pokazao velike mogućnosti i 2013. godine je dobio ugovor sa slovenačkim ADR-om. Pobedio je naredne godine na trci Hrvatska - Slovenija, a pre dve godine pobeđivao je na trkama u Azerbejdžanu i u Sloveniji.

Prošle godine skrenuo je pažnju šire javnosti koja prati biciklizam. Učestvovao je na Điru d'Italija i u prvoj etapni za treptaj oka došao posle pobednika Tuma Dimolina, da bi pobedio u devetoj etapi.

Dolazimo do ovogidšnjeg Tur d Fransa, najprestižnije biciklističke trke na planeti. 

Na 17. etapi, dugoj 183 kilometra, sa dva velika uspona, uspeo je da trijumfuje, a prolazak kroz cilj dočekao je sa suzama u očima.



"Ludo, zar ne? Ovo je neverovatno, nemam reči! Ne mogu da vam opišem kako se osećam. Ludo, ludo", jedva je nalazio reči ovaj 27-godišnjak posle trke.

Postao je prvi Slovenac koji je pobedio u nekoj etapi u bogatoj istoriji Tur d Fransa.

Sada o njemu pišu mnogi mediji u svetu, nazivajući ga "sportskim čudom".

Bravo, momče!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar