SP - Filipović: I po cijenu kazne - ostajemo TIM!

Organizatori Svetskog prvenstva naljutili kapitena "delfina" uoči meča protiv Španije. "Bukvalno nas guraju u vodu pre meča".

Ostali sportovi 20.07.2017 | 17:45
SP - Filipović: I po cijenu kazne - ostajemo TIM!
Posle mirne pobede i dobre igre protiv Španije, srpski vaterpolisti zadovoljni su sabirali utiske, hvalili igru u odbrani i okretali se sledećoj utakmici na Svetskom prvenstvu.

Nakon što su svi prošli kroz miks zonu, pred novinare je izašao i kapiten Filip Filipović, sa gorčinom u glasu zbog tretmana "delfina" kod organizatora.

Bez okolišanja, lider "delfina" rekao je da mu je zasmetalo remećenje rutine ekipe uoči utakmice.

"Izvode nas 20 minuta ranije i kada dođe predstavljanje bukvalno nas guraju u vodu i govore nam stalno neka nova pravila. Danas su tražili zbog cajtnota sa vremenom da pre meča možemo samo sedmorica da uđemo u vodu, što je nedopustivo, jer mi smo ekipa. Sve ovo vreme idemo kao tim i po cenu ne znam kakvih sankcija moraćemo tako i da nastavimo", objasnio je Filipović.

U osvrtu na utakmicu, kapiten je čestitao saigračima i poručio im da bi današnji meč trebalo da brzo zaborave.

"Čestitao bih ekipi na dobroj odbrani, koja nas je i dovela do ovog rezultata. Postigli smo 11 golova, moglo je da bude i više, ali za drugu utakmicu na turniru nije loše. Ostaje još dosta prostora da se nadogradi igra, ali s obzirom na to da je ovo bila tek prva prava utakmica moramo da je što pre zaboravimo, jer nas čekaju Grci i njihovi ubojiti i strpljivi igrači. Moramo da se spremimo na jednu čvršću utakmicu", rekao je Filipović.

Na konstataciju novinara da ekipa deluje odlično, "desetka" Srbije spušta loptu.

"Rano je, još treba ovoj ekipi da se digne i da dovedemo stvari na svoje mesto", dodao je Filipović.

Četvrtak je dan za odmor i trening srpskih vaterpolista, a u petak od 10.50 časova zaigraće protiv najzahtevnijeg rivala u grupnoj fazi, selekcije Grčke.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar