Kuća im skupa pa žive na brodu

Bračni par već 10 godina živi na brodu, kuća u San Franciscu im je bila previše skupa.

Zanimljivosti 20.07.2017 | 08:22
Kuća im skupa pa žive na brodu
Misa i Mike su se odrekli svog sna da kupe kuću i preselili se u brod od 80 kvadratnih metara kako bi uštedjeli novac.

Kada su Misa Gidding-Chatfield i Mike Kraft odlučili da žive zajedno imali su dvije opcije: da za pola miliona dolara kupe kuću na periferiji grada, što bi značilo da svaki dan moraju sat vremena putovati do posla u San Francisco ili da za mnogo manje novca žive na brodu.

Deset godina nakon što su donijeli odluku da žive na brodu, par planira provesti i ostatak života na njemu.

"Uvijek sam želio živjeti na brodu", rekao je Mike koji radi kao projektni menadžer u firmi koja se bavi izvođenjem električnih radova.

"Naši prijatelji i porodica su mislili da smo ludi", rekla je Misa.



Kada su 2005. godine svi tražili i kupovali nekretnine, oni su tragali za brodom. Shvatili su da bi tako uštedjeli novac, radije nego da ga troše na plaćanje stanarine ili da svu ušteđevinu potroše na kuću. San Francisco je grad s najskupljim stambenim tržištem u SAD-u. Brod od 80-ak kvadrata su platili 300.000 dolara i, kako su rekli, sasvim je dovoljan za njih i njihovog psa Roxieja.

Interijer broda su uredili kao kuću, s tepisima, drvenim pločama i mnogo biljaka, a imaju i dvije gostinjske sobe i krevete na sprat za unuke.

Jedina razlika između broda i kuće jeste ta što jednom mjesečno moraju prazniti septičku jamu.

Život na brodu ima mnoge prednosti, a Mike i Misa najviše uživaju u pogledu na luku i ističu kako je ovo njihovo mjesto za odmor, a ujedno i dom.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bliks

20.07.2017 11:16

Ljepote!

ODGOVORITE