Akcija za pomoć životinjama

Nekoliko devojčica iz Zrenjanina svakog utorka, četvrtka i subote na Maloj pijaci u zrenjaninskom naselju Lesnina zauzima deo tezge da bi prodavale stvarčice koje same izrađuju, a prikupljeni novac daruju za pomoć napuštenim životinjama.

Srbija 20.07.2017 | 07:46
Akcija za pomoć životinjama
Devojčice se u ulozi prodavaca smenjuju, ali su sve jednako agilne i preduzimljive, uporne u nastojanju da pomognu psima i mačkama koje su nesavesni vlasnici napustili. U danu kada smo došli do njihove tezge na Maloj pijaci, zatekli smo devetogodišnjakinje Teodoru i Nađu.

"Nisu nam tu sve drugarice, otišle su da kupe sve što treba za životinje o kojima brinemo. Sve što zaradimo dajemo za pomoć napuštenim životinjama, a na pijaci dobro prolazimo, ima kupaca", govori simpatična Teodora, pokazujući šta sve ima na njihovoj tezgi. Tu su predmeti koje su same izradile, kao što su magneti za frižidere, mini-modeli saobraćajnih znakova, privesci, narukvice... Na prodaju su i CD diskovi.

U ovom poduhvatu takođe učestvuju Ivona, Bojana i još jedna Teodora. A ključ akcije je Anastasija, učenica osmog razreda, čija ideja je bila da ova uspešna akcija krene i da se sprovodi, u saradnji sa zrenjaninskim Udruženjem za zaštitu životinja „Beta”, čiji su vredni volonteri.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xy

20.07.2017 06:36

Ovu akciju su djeca pokrenula uz nagovor i pomoć udruženja za zaštitu životinja. Toliko se o tome piše a ljudi crkavaju od gladi. Šta je sa udruženjem za zaštitu ljudi, ima li ga ili se društvo izopačilo do te mjere da se ljudski odnos jednih prema drugima izgubio. Djecu uče još od malena da životinjama treba omogućiti kvalitetniji život od komšije ili poznanika koji zbog nezaposlenosti nema od čega da živi. Znam da će biti različitih komentara od onih koji ovo pročitaju ali mislim i dalje da se svijet izopačio do te mjere da se izgubio osjećaj za normalne stavove.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

20.07.2017 13:53

Humano ,divno! Ovo je za svaku pohvalu,djeca cine ono sto je u njihovoj moci.Ovo bi trebala biti briga drzave,takodje i Vas sto nemate penziju,socijalno i na kraju prazan tanjir i novcanik. Pohvalimo svakoga ko pomogne na bilo koji nacin i ljude i zivotinje.