"Federer da bude najveći? Ma daj, nema šanse...!"

Greg Rusedski, nekada četvrti igrač sveta, otkrio je u svojoj kolumni u Telegrafu anegdotu u vezi sa šesnaestogodišnjim Rodžerom Federerom.

Tenis 25.07.2017 | 17:30
"Federer da bude najveći? Ma daj, nema šanse...!"
"Ja sam u tom trenutku bio peti igrač sveta, a on me je razbijao i šetao po terenu. Pomislio sam – 'Igram očajan tenis, imaću užasnu nedelju u Hamburgu', na šta se nadovezao, moj tadašnji trener, Sven Gruneveld – 'Ovaj mali će biti jedan od najbolji igrača jednog dana, postaće džin ove igre'. Ja sam mu samo kratko poručio – 'Ma daj, nema šanse...'", napisao je Rusedski.

Danas, gotovo dve decenije kasnije, Švajcarac je po mnogima najveći igrač svih vremena sa osvojenih rekordnih 19 Grend Slemova i rekordnom broju nedelja provedenih na prvom mestu na ATP listi, dok je Britanac ostao na jedinom GS finalu – US Openu iz 1997. godine, kada je u Njujorku poražen od Patrika Raftera.

"Nije me tada previše zanimalo, tačnije – možda je bolje reći da mi to ego nije dozvoljavao, ali stvar kod Federera jeste u njegovoj kompletnoj igri, on nema jednu sferu koja je značajno jača od neke druge. S druge strane, kada ste igrali protiv Pita Samprasa imali biste osećaj kao da samo menjate strane. Morali ste da nagađate na koju će stranu ići servis. Sa Rodžerom je potpuno suprotno jer imati osećaj – 'Hej, pa imam šanse'. A, onda bi bas on pobedio. Sve je bilo čisto u njegovoj igri, bezvučan pri udarcima i kretnji", iskren je Greg.

Federer i Rusedski sastali su se ukupno pet puta na ATP turu, savladavši ga jedini put na turniru u Beču 1999, dok je preostala četiri puta poražen bez osvojenog seta.

"Kao veliko dete, Rodžer prosto voli ono što radi i deluje da tome nikada neće doći kraj. Oseća se kao Petar Pan, lik koji će trajati zauvek", zaključio je Rusedski.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar