F1: Meklaren je na cedilu!

Ferari i Mercedes odbili saradnju! Zek Braun tvrdi da Nemci i Italijani ne žele da snadbevaju britansku ekipu motorima, jer im se „sviđa“ Meklarenova poslednja pozicija.  "Rat" među konstruktorima u Formuli jedan.

Ostali sportovi 22.07.2017 | 12:30
F1: Meklaren je na cedilu!
Mercedes i Ferari ne žele u narednom šampionatu Formule 1 da snabdevaju motorima ekipu Meklaren, kojoj sada kao alternativa ostaje samo Honda, vest je koja je ove srede prostrujala auto-moto svetom.

Meklaren razmatra mogućnost da prekine saradnju sa Hondom, posle još jedne problematične sezone u kojoj je u 10 ovogodišnjih trka osvojio samo dva boda.

Izvršni direktor Meklaren Honde, Zek Braun kaže da Mercedes i Ferari ne žele da sklope ugovor o isporuci motora sa Meklarenom za 2018. godinu. Po Braunovim rečima:“Sviđa im se mesto gde se Meklaren trenutno nalazi“...

Za slabije upućene, Meklaren Honda je zbog problema sa Hondinim motorima poslednja u poretku konstruktora. Pošto je Meklaren u svojim pogonima sastavio vrlo dobru šasiju bolida „MCL 32“, Zek Braun tvrdi da oba dobavljača nemaju interes da za takvo vozilo isporuče i kvalitetan motor.

„Mi smo veliki tim koji zna da pobeđuje i osvaja prvenstva. Mislim da je to velika šteta, ali i da se većini timova dopada mesto gde se sada nalazimo. Ferari i Mercedes nas ne žele blizu, što je razumljivo”, rekao je Braun aludirajući na osam šampionskih titula ju vitrinama tima iz Vokinga.

“Razgovarali smo s Hondom o različitim scenarijima. Mislimo da Honda može da obavi posao. Jednostavno, činili su to u i u prošlosti. Mi ipak moramo osigurati da razvoj postane brži. Počinjemo da radimo na bolidu za 2018. godinu, pa moramo znati arhitekturu onoga što radimo. Konačno, kucnuo je čas i da odlučimo šta ćemo dalje raditi s Hondom“, zaključak je Zeka Brauna.

Mercedes i Ferari su vodeći u generalnom šampionatu konstruktora, a njihove vozače deli bod u šampionatu vozača.

Kako se navodi, ako Meklaren završi saradnju sa Hondom, preostaje mu jedino saradnja sa Renoom, ali mu i za to ističe vreme, jer su inženjeri već napredovali u radu na konfiguraciji bolida za narednu sezonu.

Braun je rekao da će Meklaren ovog leta morati da odluči da li će ostati sa Hondom, a vozač Feranando Alonso pritiska ekipu da što pre donese odluku.

"Ne možemo da nastavimo ovako, da nismo konkurentni, Meklaren se ne trka da bi bio takav. Prošle su tri godine i moramo da vidimo drastična poboljšanja. Mi, kao i Fernando, želimo da pobeđujemo, da budemo na podijumima, a kako sada stvari stoje, do ne možemo, pa su nam potrebne promene", dodao je on.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar