Atanasijević: Što spremniji da dočekamo EP!

Srpski odbojkaši se polako, ali sigurno, vraćaju u sam evropski i svetski vrh, a pravi test za njih biće predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Ostali sportovi 22.07.2017 | 09:30
Atanasijević: Što spremniji da dočekamo EP!
Jedan od igrača koji ima zadatak da se postara da sadašnja generacija bude uspešna kao i prethodne je Aleksandar Atanasijević.

On je poslednjih godina pokazao da ga mnogi s pravom smatraju naslednikom velikog Ivana Miljkovića na poziciji korektora. Blista kako u dresu nacionalnog tima, tako i Peruđe, koja je aktuelni vicešampion Evrope.

Ovo leto je za njega prepuno velikih izazova, pošto se posle Svetske lige posvetio svom Play Volley kampu u Ivanjici, a već za nekoliko dana čekaju ga nove pripreme sa reprezentacijom.

Reprezentacija Srbije je dobila priliku da otvori šampionat ’Starog kontinenta’ duelom sa domaćinom Poljskom na Nacionalnom stadionu u Poljskoj, a u grupi će joj rivali biti i Finska i Estonija. Posle sjajnih igara u Svetskoj ligi, mnogi veruju da je došlo vreme da se Srbija posle četiri godine vrati na pobedničko postolje na kontinentalnom takmičenju.

"Posle petog mesta u Svetskoj ligi, shvatili smo da bukvalno jedna lopta pravi razliku između pobede i poraza. Na nama je da pripreme, koje će trajati mesec dana, uradimo maksimalno ozbiljno i spremimo se za Evropsko prvenstvo. Daćemo sve od sebe da ostavimo dobar utisak i uključimo se u borbu za medalje. Pratićemo ono što nam kaže selektor Nikola Grbić. On zna kako se stiže do trofeja", istakao je Atanasijević.

Po završetku reprezentativnih obaveza, Atanasijević će se vratiti u Peruđu, čije boje brani od 2013. godine. Italijanski klub je poslednjih sezona konstantno u samom vrhu u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona, a srpski odbojkaš veruje da je došlo vreme da se napravi korak napred.

"Peruđa je grad u kojem svi žive za odbojku, a klub raste iz godine u godinu. Siguran sam da nas u budućnosti očekuju trofeji, naravno, uz težak rad. Srećan sam svime što se dešava, međutim, nadam se da ćemo napraviti taj poslednji korak i posle pet finala, igranih što u prvenstvu, što u Ligi šampiona, stići do pehara", naglasio je Atanasijević.

Koliko je Peruđa ozbiljna u nameri da stigne do samog vrha govori i prošlogodišnji dolazak Marka Podraščanina iz Lubea. Njegov uticaj na igru vicešampiona Evrope je i te kako primetan, a na terenu se jasno vidi koliko Atanasijević i on sjajno sarađuju.

"Marko je možda i najbolji igrač na svetu na svojoj poziciji, igrač koji iza sebe ima mnogo priznanja i zna kako se osvajaju medalje. Klub je mnogo napredovao sa njim. Izuzetno je vredan i duhovit momak. Velika mi je čast što mogu da delim trenutke na terenu i van njega sa njim", otkriva Bata.

S drugim saigračem iz reprezentacije Nikolom Rosićem, Atanasijević je prošle godine pokrenuo Play Volley kamp. Drugo izdanje je trenutno u toku u Ivanjici, a srpskim reprezentativcima je jedino žao što nije mogao da primi sve zainteresovane.

"Mnogo nam je drago što se kamp razvija i napreduje. Veliko mi je zadovoljstvo što imamo priliku da radimo u gradu kao što je Ivanjica. Nikola i ja se trudimo da svaki slobodan trenutak provedemo na kampu, aktivno učestvujemo u svakom treningu i družimo se sa kamperima posle treninga", naglašava srpski odbojkaš.

Ove godine, Play Volley kamp je ugostio preko 200 učesnika, a polovina je došla iz Peruđe, Makedonije, Crne Gore, Francuske i Rumunije. Tu je i jedna devojka iz Meksika, koja je dokaz da je kamp prevazišao okvire ne samo Srbije, već i Evrope.

"Na ovaj korak smo se odlučili jer kad smo bili mlađi, nismo imali priliku da radimo na kampu kojem su prisustvovali naši uzori. Ceo projekat se zasniva na tome da deca probaju da u kratkom periodu, od sedam dana, nauče što više. Ove godine smo se odlučili za tri smene. Na moju veliku žalost, nije bilo mesta za sve zainteresovane mlade sportiste, ali planiramo da se iz godine u godinu povećava broj, ali i da zadržimo kvalitet, što je primarna ideja i želja svih nas", kaže Atanasijević.

Ono što Play Volley kamp izdvaja od ostalih je i činjenica da će polaznici tokom boravka u Ivanjici imati priliku da rade sa još nekim odbojkaškim zvezdama, a ne samo sa Atanasijevićem i Rosićem.

"Ove godine, pored Nikole i mene, koji smo stalno na kampu, planiramo dolazak skoro svih naših reprezentativaca i odbojkaša koji igraju u inostranstvu. Sve sa željom da i oni unaprede svakog kampere i uvedu novine u radu kampa", naglasio je srpski korektor.

Atanasijević je tokom karijere pored za Peruđu igrao i za Partizan i Skra Belhatov. Sa reprezentacijom je osvojio titulu evropskog šampiona 2011. godine, kao i evropsku bronzu 2013. godine i srebro u Svetskoj ligi pre dve godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar