SP: Srpski čas vaterpola Špancima!

Srbija održala čas vaterpola i "Crvenoj furiji"! Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je sa 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2) Španiju u drugom kolu grupe C Svetskog prvenstva u Mađarskoj.  "Delfini" na pravom kursu! Nova pobeda Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Sa Grčkom u petak za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.  Grčka ubedljiva pred meč odluke sa Srbijom! Vaterpolo reprezentacija Grčke ubedljivo je savladala Južno Afrička Republiku sa 18:2 u drugom kolu grupe C Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

Ostali sportovi 19.07.2017 | 15:15
SP: Srpski čas vaterpola Špancima!
Izabranici Dejana Savića posle nešto sporijeg ulaza u meč, krenuli su sa furioznom igrom.

Ređali su se golovi u mreži golmana Pineda, pošto su naši vaterpolisti pogađali sa svih pozicija.

Aktuelni šampion sveta bio je dominantan na oba kraja terena, što se videlo u rezultatu na poluvremenu, 5:1.

U nastavku utakmice, viđena prilično slična igra kao i u prvih 16 minuta igre, s tim što je Španija uspela da održi kakav–takav korak sa našom selekcijom.

Na kraju meča Srbija je slavila sa 11:5 i tako zasluženo došla do drugog trijumfa na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Odlično, disciplinovano, ozbiljno.

Srpski vaterpolisti zabeležili su drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Budimpšeti i u petak će se protiv Grčke boriti za prvo mesto u grupi, odnosno direktan plasman u četvrtfinale (što garantuje dan odmora više). Dovoljan je i bod, ali zna se da srpski vaterpolisti ne kalkulišu.

Posle ubedljive pobede nad Južnom Afrikom (21:5) u 1. kolu Svetskog prvenstva, "delfini" igrali su protiv mnogo zvučnijeg i respektabilnijeg rivala - Španije, ali ni u ovoj utakmici neizvesnosti nije bilo.

Srbija - Španija 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2). Po dva gola za branioca svetske titule postigli su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Nemanja Ubović. Po jedan gol - Dušan Mandić, Milutin Aleksić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk.

Za razliku od, recimo, finala Svetskog prvenstva 2009. godine, koje je odlučeno petercima (odlučujući gol hladnokrvnog Milana Aleksića), pa i četvrtfinalnog duela na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru (10:7 za Srbiju), na 30 stepeni Celzijusovih u Budimpešti danas nije bilo nikakvih uzbuđenja, a još manje iznenađenja.

Podmlađeni tim Španije (najbolji igrač Giljermo Molina je u međuvremenu dobio italijanski pasoš), sa novim selektorom Davidom Martinom, bio je, svakako, mnogo teži rival od Južne Afrike, ali nikako i tim koji bi mogao da iznenadi olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona, niti da mu napravi probleme.

Osim početnog vođstva Španije (1:0) i nešto slabijeg starta srpskog tima, sve ostalo je bilo na strani Srbije. Posebno napadi sa "igračem više", kojih je u ovom meču bilo, zaista, mnogo i to je jedan od segmenata koji treba da raduje selektora Dejana Savića. Baš kao i odbrana koja je pokretljivim Špancima dozvolila tek pet golova i gotovo nijedan kontranapad, što je godinama glavno obeležje igre "crvene furije".

Andrija Prlainović je bio taj koji je u uvodnom delu utakmice pokrenuo srpsku mašinu, uneo živost u napad, a Branislav Mitrović, na drugoj strani bazena, dao je sigurnost odbrani odličnim intervencijama.

Kad se mašina "zalaufala" Špancima više nije bilo pomoći... Doduše, i oni su bili svesni, bar su to naznačili u izjava pre meča, da je Srbija apsolutni favorit i da će biti vraški teško nešto više uraditi. Njihov moral, čini se, potpuno je slomio početak druge četvrtine, kada su "delfini" postigli dva efektna gola, za +4 (5:1).

Do kraja meča, reklo bi se, rutinsko provođenje posla kraju...

Sledeći meč naša reprezentacija igraće protiv slekcije Grčke u petak od 10:50, a taj će meč ujedno odlučiti i o prvom mestu u grupi. Ranije u toku dana, Grčka je sa 18:2 savladala Južnu Afriku.

- STATISTIKA -

IGRAČ VIŠE: Srbija 10/8, Španija 11/3.

PETERCI: Srbija 1/1

Srbija: Gojko Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, Duško Pijetlović 1, Ubović 2, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, Stefan MItrović 1, Branislav Mitrović.

ŠPANIJA: Pinedo, Munariz, Ortega, Domingez, Sančez 1, Mingelj, Baroso 1, Espanjol 1, Tahulj, Fernandez, Malarač 1, Gutierez, Matos.

Vaterpolo reprezentacija Grčke ubedljivo je savladala Južno Afrička Republiku sa 18:2 u drugom kolu grupe C Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

Grci su tako posle tesne pobede na Špancima od 8:7, došli i do drugog trijumfa, pa će protiv naše selekcije igrati za prvo mesto u grupi.

Srbija je sa 11:5 pobedila Španiju i ni u jednom trenutku se pobednik nije dovodio u pitanje.

Utakmica između Srbije i Grčke na programu je u petak od 10:50.

SP Vaterpolo, grupa C:

tabela:

1. Srbija 2 0 0 32:10 4
2. Grčka 2 0 0 26:9 4
3. Španija 0 0 2 12:19 0
4. Južna Afrika 0 0 1 5:21 0

raspored grupa C:

Južna Afrika - Grčka 2:18
Srbija - Španija 11:5

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar