Grickaj šargarepu da bolje pocrniš

Da biste lepo pocrneli ovog leta, nije dovoljno da se samo mažete kremama, nego i da povedete računa o izboru namirnica. Neke od njih mogu da vam pomognu da brže preplanete.

Zdravlje 19.07.2017 | 13:15
Grickaj šargarepu da bolje pocrniš
Da biste lepo pocrneli ovog leta, nije dovoljno da se samo mažete kremama, nego i da povedete računa o izboru namirnica. Neke od njih mogu da vam pomognu da brže preplanete. Na prvom mestu, to je šargarepa, jer je bogata karotenoidima i predstavlja bogat izvor antioksidanasa.

Najbolje je da je grickate sirovu. Kajsija je na gotovo identičan način delotvorna u procesu zdravog tamnjenja, pošto sadrži iste količine prirodnog pigmenta. U sličnom "rangu" je i spanać, naročito svež, zato što je u takvom stanju najbogatiji beta-karotenom. Dobro bi bilo da u jelovnik obavezno "ubacite" i cveklu i breskvu, pošto sadrže dosta vitamina A, a on pomaže telu da proizvodi melanin i uništava slobodne radikale. Pšenične mekinje, s druge strane, obiluju vitaminom E, a on koži pojačava elastičnost, daje zdrav sjaj i sprečava bore. Dobra vest je i da će vam prijati sir, pošto je izvor selena - "zaštitnika" tena od opekotina.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar