Radeta i Dačić se pokačili

Vjerica udarila na Dačića!

Zabava 19.07.2017 | 10:08
Radeta i Dačić se pokačili
Čini se da Vjerica Radeta, poslanica Srpske radikalne stranke, nije pobornica narodne poslovice „Ko peva, zlo ne misli”, jer je upravo zbog pevanja žestoko oplela po Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Vlade i lideru socijalista.

Naime, Radetu je toliko iznerviralo Dačićevo pevanje, da nije birala reči kada mu je upućivala kritiku.

- Dačić je upravo ispričao kako se zabavlja po belom svetu. Peva Rami za rođendan. Merkelova se sprda. Jadna Srbijo! Da li se i vama povraća? - napisala je Radeta na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter dok je pratila gostovanje šefa diplomatije u jednoj televizijskoj emisiji.

Šef diplomatije i lider SPS-a joj nije ostao dužan, pa je odgovorio na njene kritike. Doduše, on je bio džentlmen, pa je izbegao teške reči.

- Pevanje ili zarđale kašike, odlučite sami - kratko je za „Alo!” poručio Dačić.



Inače, Dačić je gostujući u emisiji „Ćirilica” otkrio interesantne detalje o kultnom nastupu kada je pevao „Miljacku”.

- To je moj prvi internacionalni nastup. Bilo je to u Briselu povodom otvaranja prvog poglavlja za pristup Evropskoj uniji. Na pevanje me je nagovorio Emir Kusturica, a u publici je sedeo Boris Tadić. Muzičari su otišli, a svi su tražili bis, ja sam izašao i zapevao - kazao je ministar.

Da Dačićev glas može da deluje umirujuće, dokaz je i nemačka kancelarka Angela Merkel, najmoćnija žena Evrope. Naime, šef diplomatije je smirivao nemačku kancelarku Angelu Merkel pevajući joj himnu EU „Odu radosti” Ludviga van Betovena.

Na samitu lidera zapadnog Balkana u Trstu, kojem su između ostalih prisustvovali srpska premijerka Ana Brnabić i šef diplomatije Ivica Dačić, tokom radne večere došlo je do nešto oštrije komunikacije između Angele Merkel i britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona. Merkelova je Džonsonu povodom Bregzita rekla da Velika Britanija „ne može da sedi na dve stolice”, nakon čega ju je Džonson pozvao u zvaničnu posetu Londonu u „velikoj i ujedinjenoj” Velikoj Britaniji.

Kako bi se situacija smirlia, Dačić je zamoljen da se lati mikrofona, pa je zapevao himnu EU, čuvenu „Odu radosti”. Nakon toga se na Dačićevom repertoaru našla i pesma „Santa Lučija”, koju su s njim otpevali Merkelova i francuski predsednik Emanuel Makron.

(Alo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SRS

19.07.2017 10:51

I mene ovaj Dačić nervira i njegovo pevanje. Daj čoveče uozbilji se il si pevač il dobro placeni političar. Ako već pevaš onda to nekome u najužem društvu pevaj na uvo bez publiciteta. A ti namerno hoćeš da se priča.

ODGOVORITE
Name

Pjevao je on i u

19.07.2017 19:24

Starackom domu u Prokuplju 93. itd. I to na stolu. Kade se zavrsila bahanalija lokalnih mocnika, starci su na juris navalili na tanjire i ostatke hrane. To j bilo zalosno gledati. On treba da prekine niti je ovo 93. i on mladi kadar Slobodana Milosevica, a niti je Srbija sto je bila. Ona ima pravo jer na tim gozbama u Prokuplju nikad nisu radikali bili. Medjutim, zna se sve.

ODGOVORITE