Povratak "Istine": Pirs ponovo u Bostonu!

Legendarni Pol Pirs vratio se tamo gde je za njega sve počelo 1998. godine spremajući se da odigra poslednju, 20. sezonu u nezaboravnoj karijeri. Da li na dan ili duže, videćemo.

Košarka 22.07.2017 | 22:15
Povratak "Istine": Pirs ponovo u Bostonu!
Jedna od najvećih legendi NBA lige u post-džordanovskoj eri, Pol Pirs, potpisao je u 40. godini ugovor sa klubom koji ga je 1998. izabrao kao desetog pika na draftu, u kom je proveo prvih 15 godina karijere, osvojio titulu 2008. i igrao finale dve sezone kasnije.

Boston Seltiksi objavili su da će "The Truth" poslednju utakmicu u velikoj karijeri odigrati upravo u zelenom dresu sa brojem "34", koji će potom biti podignut pod svodove "Gardena" u znak zahvalnosti za sve što je krilni košarkaš uradio za najtrofejniju NBA franšizu!

"Počastvovani smo što je Pol odlučio da se oprosti kao igrač Seltiksa. On je među našim najboljima, šampion na terenu i van njega", rekao je Vik Gruzbek, jedan od vlasnika organizacije.

"Ovaj klub i grad su me uzeli i učinili me jednim od svojih, nisam mogao da zamislim da karijeru završim na bilo koji drugi način. Ja sam zauvek Seltik", rekao je Pirs, koji je po raspadu šampionske generacije čiji je bio lider, 2013. godine otišao među Bruklin Netse, a potom igrao i za Vašington Vizardse i za Los Anđeles Kliperse.

Nije tajna da je dogovor o tome da će se Pirs oprostiti kao član Bostona postignut još pre četiri godine kada je, zajedno sa Kevinom Garnetom, krenuo u Bruklin.

Da li će Pirs odigrati kompletnu sezonu 2017/18 ili samo jednu, poslednju utakmicu, u ovom trenutku teško je proceniti. Verovatnije je da će biti ovo drugo, mada samo pojedini mediji ovaj povratak predstavljaju kao "ugovor na dan". Negde se koristi termin "kratkoročni", negde "negarantovani" ugovor.

Iako je legitimno bilo pomisliti da će mladi trener Bred Stivens, samo godinu dana stariji od Pirsa, uvesti u igru veterana u prvoj (ili nekoj narednoj) utakmici kada sezona počne, i da će potom biti obavljena ceremonija povlačenja njegovog dresa pod svodove, "The Truth" je na zvaničnom sajtu Seltiksa predstavljen kao i svako regularno pojačanje.

Kažu da je Pirs već neko vreme na treninzima u Bostonovim salama i da je pokazao zavidan nivo fizičke pripreme.

Kada god bude odlučio da je gotovo, tokom jubilarne 20. profi karijere, "Istina" će u trenutku povlačenja biti istorijski lider Seltiksa po broju ubačenih trojki (1.823), slobodnih bacanja (6.434) i ukradenih lopti (1.583), kao i drugi najbolji strelac (24.021) franšize sa 18 šampionskih prstenova, iza Džona Havličeka (26.395).

Podsećamo vas da su kroz istoriju za Boston igrali košarkaši poput Havličeka, Larija Birda, Nejta "Tajnija" Arčibalda, Boba Kouzija, Kevina Mekhejla, Roberta Periša, Frenka Ramzija, Bila Rasela, Bila Šermana, Pita Maraviča, Boba Mekadua, Bila Voltona, itd.

Tokom sezone 2016/17, Pirs je nastupao kao jedini aktivni igrač sa više od 25.000 poena, 7.000 skokova i 4.500 asistencija u karijeri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar