Život o koncu žene od 300 kg

Stručna ekipa će se o nesrećnoj gospođi (40), kojoj život visi o koncu, pobrinuti u Borskoj bolnici.

Srbija 18.07.2017 | 11:23
Život o koncu žene od 300 kg
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odlučio je da po hitnom postupku u Opštu bolnicu u Boru pošalje ekipu lekara specijalista i neophodnu opremu prilagođenu potrebama pacijentkinje za koju lekari iz ove bolnice nemaju rešenje, jer je teška 300 kilograma...

Kako javlja Informer upravo je ministar taj koji je odmah pošto je dobio informacije o ovom nesvakidašnjem slučaju odlučio da ni sekunda ne treba čekati, već je odmah poslao stručnu ekipu koja će se o nesrećnoj gospođi pobrinuti u Borskoj bolnici.

- Naši najbolji lekari specijalisti i neophodna oprema su već na putu - ističe naš izvor i dodaje da je ministar Zlatibor Lončar u saradnji sa kolegama reagovao čim je čuo za obvaj slučaj.

Podsetimo,  ova žena ima 40 godina i potiče iz jednog sela u Timočkoj Krajini, a hitna pomoć iz Bora je pozvana kada joj je pozlilo ispred njene kuće.

Vatrogasci su je na jedvite jade, koristeći konopce, izvukli iz vozila, a sedmorica ljudi ju je smestilo na odeljenje intenzivne nege.

Međutim, lekari iz Bora su se složili da ukoliko se pacijentkinja hitno ne prebaci u Beograd ili Niš, njene šanse da preživi su znatno manje.

(Telegraf)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dr

18.07.2017 13:58

Sigurno nije tih 300 kg dobila za mesec ili godinu. Dakle tu tezinu je verovatno "gradila" ( zbog patoloskog stanja), godinama (vise od decenije). Prema tome neophodno je bilo reagovati mnogo ranije kako preventivno tako i kurativno. Sada treba angazovati sve sluzbe i nadljudske napore da bi je spasili.

ODGOVORITE