Crna Gora traži pomoć od EU

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić očekuje da će Centar za vanredne situacije Evropske komisije u Briselu do večeras prihvatiti zahtjev Crne Gore za pomoć u gašenju požara i da će poslati svoje jedinice.

Region 17.07.2017 | 18:32
Crna Gora traži pomoć od EU
On je ocijenio da je stanje na požarištima pod kontrolom, da su sve vatrogasne jedinice sa primorja na terenu, te da su im u pomoć došle i kolege iz gradova sa sjevera Crne Gore.



Nuhodžić je rekao novinarima u Tivtu, nakon obilaska požarišta, da su se u gašenje požara uključili i avioni čim su vremenske prilike to dozvolile.

On kaže da je obišao sva ugrožena područja na Luštici i da je plameni front dug najmanje 15 kilometara, ali da to nije razlog za proglašavanje vanrednog stanja na teritoriji opština Tivat i Kotor.



Nuhodžić je odbacio svaku odgovornost Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, naglašavajući da su oni postupili profesionalno, ali da su situacija i splet okolnosti jednostavno bili takvi da su požari poprimili velike dimenzije.



On je posebno pohvalio sve koji su jutros učestvovali u akciji evakuacije mještana i turista sa Luštice morskim putem i naglasio da je, uprkos svemu, srećna okolnost što nema povrijeđenih i što vatra nije pričinila veću štetu, osim što je izgorjela jedna vikendica, a jedna kuća je oštećena.



Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Brzi

17.07.2017 17:01

Na jesen radna akcija,pa posumljavanje.Samo neznam odakle ce stici,kad vise nema junge.

ODGOVORITE
Name

@re brzi

17.07.2017 17:51

Hajd što nema junge več ako neko spremi 100000 sadnica i krene pošumljavati ""tuđi"" entitet ima da ga krivično goneDokle smo došli..bože dragi.

Name

Crnogorac

17.07.2017 20:26

Zovite braću Ruse iz kampa u Nišu.Njihov kanader to ugasi u dva naleta.Možda Marković zovne Trampa jer ga Tramp uvažava do te mjere da da ga odgurne kao pleto.

ODGOVORITE
Name

Crnogorac

17.07.2017 20:31

Zovite braću Ruse iz kampa u Nišu.Njihov kanader to ugasi u dva naleta.Možda Marković zovne Trampa jer ga Tramp uvažava do te mjere da da ga odgurne kao pseto.

ODGOVORITE
Name

Dragan

18.07.2017 14:07

Meni se čini da u sistemu bezbednosti NATO i EU članica prilično toga ne štima. Hrvatsku vpjsku preteknu civili, u CG niko nije kriv za lošu procenu situacije i lošu koordinaciju.

ODGOVORITE