Lider Islamske države je živ?

Posle spekulacija da je lider tzv. Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen, jedan od visoko pozicioniranih kurdskih zvaničnika kaže da je gotovo 100 odsto siguran da je Bagdadi živ i da je lociran južno od Rake. Ruske vlasti bez pouzdanih informacija o likvidaciji Bagdadija.

Svijet 17.07.2017 | 17:32
Lider Islamske države je živ?
Kurdski zvaničnik zadužen za borbu protiv terorizma Lahur Talabani rekao je za Rojtersda će se Islamska država, posle poraza, okrenuti pobuni kao načinu delovanja i mogla bi da podseća na Al Kaidu "na steroidima".

Prema njegovim rečima, budući lideri Islamske države biće najverovatnije obaveštajni zvaničnici koji su nekad služili Sadamu Huseinu.

Kremlj: Proveravamo informacije

Kremlj nema pouzdanu informaciju da li je Bagdadi likvidiran, kaže portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Nemamo preciznijih podataka. U stvari, dobijamo kontradiktorne informacije. Naše relevantne službe ih trenutno proveravaju", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Šef obaveštajne službe iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova i službe za borbu protiv terorizma Abu Ali el Basri izjavio je u nedelju da je Bagdadi živ i da se skriva u Siriji.

Televizija Al Sumarija 11. jula je objavila informaciju zasnovanu na saopštenju Islamske države da je Bagdadi mrtav, dok su pojedini iranski mediji objavili fotografije koje su potvrdile njegovu smrt.

Američki ministar odbrane Džejms Matis sredinom jula je izjavio da SAD ne može da potvrdi da je Bagdadi mrtav.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MO-SAD

17.07.2017 15:46

Mora da se salite,pa takvi ne idu tamo gdje se puca.Ja mislim de se on sada kupa na nekoj plazi u Izraelu.

ODGOVORITE
Name

Pendula

17.07.2017 15:54

Bit ce mrtav kad Ameri to urade a ne pijani Rujo !

ODGOVORITE
Name

Komšo

17.07.2017 18:49

Za ovog finog bradonjicu,ako preživi još jedno bombardovanje vodim ga na pečene prasiće.

Name

To je sve pogresno

17.07.2017 19:50

Bin Laden je bio lovljen Globalno. Na neki nacin SAd je obecavala, davala znake ' samo da ga ubijemo sve ce biti u redu'. Nista od toga. Taj covjek na slici niti mrtav, a niti ziv ne moze promjeniti tok istorije i dogadjanja. Bas sam u redu u samoposluzi stajala iza pravog Rusa i njegovog ljubavnika Cecena ili nesto tako - lici na ovog na slici, a nije Arapin. 'Rujo' nije bio pijan, a crnoputi mu je zena. Sve on radi oko onog sto su pazarili. Da, povraca mi se i zaista mi je drago sto nemam muza. Bolje s mirom nego pasijim pirom.

ODGOVORITE