"Srbima ne mogu ništa ni sudije, ni bura, ni kiša"!

Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak izjavio uoči početka SP da će skidanje Srbije sa vaterpolo trona biti (ne)moguća misija.  Hrvat se divi Srbiji: Ne smetaju im sudije, bura! Selektor Hrvatske Ivan Tucak iskazao je divljenje Srbiji pred Svetsko prvenstvo, gde će cilj ostalih timova biti da okončaju trogodišnju dominaciju "delfina".

Ostali sportovi 17.07.2017 | 20:45
"Srbima ne mogu ništa ni sudije, ni bura, ni kiša"!
Vaterpolisti Srbije, aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni, kreću u još jednu misiju - Svetsko prvenstvo koje se održava u Budimpešti. Iako je Dejan Savić uneo izvesne promene u sastav tima, Srbije se i dalje svi plaše.

Priznao je to i Ivica Tucak, selektor Hrvata, koji su prethodnih godina pretrpeli mnogo poraza od Srbije.

On tvrdi da na vaterpoliste Srbije ništa ne može da utiče, i da oni godinama igraju svoju igru.

"Sigurno je da su Srbi mentalno jaki. Na njih ne utiču ni sudije, ni bura, ni kiša... oni igraju svoju igru. To je upravo ono što želim dam stvorim u našem timu. Vrlo su jaki 'na nogama', vrlo pokretljivi u odbrani. Pozicioni napad i igrač više im deluju vrlo jednostavno, a efikasno. To i jeste smisao sporta", izjavio je za "Jutarnji list" Tucak.

On dodaje da bi "skinuli" Srbiju sa trona, njegov tim mora da promeni neke stvari u svojoj igri.

"Moramo da menjamo, pogotovo u odnosu na igru prema Mandiću i Filipoviću. Vidite, kada izgubite od istog rivala dva, tri puta zaredom, i to ubedljivo, onda je jasno da nešto mora da se menja. Ako dođe do meča sa Srbijom, sigurno ćemo igrati drugačije", rekao je selektor Hrvatske.

Hrvati u Budimpešti igraju u grupi D sa selekcijama SAD, Japana i Rusije, dok Srbija nastupa u grupi C zajedno sa reprezentacijama Španije, Grčke i Južne Afrike, koja je i prvi rival.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar