SP: Kanađani šokirali Crnu Goru na startu!

Vaterpolisi Crne Gore i Kanade neočekivano su remizirali 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4), na startu Svetskog prvenstva u Budimpešti.  Crna Gora nije uspela da pobedi Kanadu na početku vaterpolo turnira na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. "Ajkule" imale 4 gola prednosti na početku poslednje četvrtine! Grčka bolja od Španije! U prvom meču Grupe C Grčka je u derbiju pobedila Španiju.

Ostali sportovi 17.07.2017 | 17:30
SP: Kanađani šokirali Crnu Goru na startu!
Crnogorci su uspeli da ispuste čak četiri gola prednosti u poslednjih šest i po minuta susreta.

Tim Vladimira Gojkovića je golom Draška Brguljana poveo 8:4 i počeo da se opušta.

Saša Mišić promašuje zicer u napadu sa dvojicom igrača više na 8:5, a Džordž Torakis 21 sekund pre kraja donosi bod Kanadi.

Torakis, sjajni Nikolas Konstantin-Bikari i Ruel D'Souza su postigli po dva gola za Kanadu, dok je najefikasniji u timu Crne Gore bio Marko Petković sa tri.

U sledećem kolu Crna Gora igra protiv Brazila (sreda, 21:30), koji je u drugom meču prvog kola Grupe lako dobio Kazahstan sa 6:2.

Najbolji tim grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.

CRNA GORA: Lazović, Draško Brguljan, Banićević, Petković 3, Darko Brguljan 1, A. Radović 1, Drašković 1, Ukropina, Đ. Radović, Mišić 1, Čučković, Murišić 1, Šćepanović.

KANADA: Radenović, Paterson, Blanšar, Konstantin-Bikari 2, Haladžajan, Robinson, D’Souza 2, Lapins, Radojčić, Soleimanipak 1, Torakis 2, Tamvud 1, Rendal.

Grupa A, prvo kolo:

Brazil – Kazahstan 6:2 (1:1, 0:1, 3:0, 2:0)
Crna Gora – Kanada 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4)

Drugo kolo (sreda):

18:50 Kanada – Kazahstan
21:30 Crna Gora – Brazil

Tabela:
1. Brazil 1 0 0 6:2 2
2. Crna Gora 0 1 0 8:8 1
3. Kanada 0 1 0 8:8 1
4. Kazahstan 0 0 1 2:6 0

Grčka bolja od Španije! U prvom meču Grupe C Grčka je u derbiju pobedila Španiju.

Vaterpolisti Grčke pobedom su počeli takmičenje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

"Heleni" su u prvom kolu Grupe C, u kojoj su još Srbija i Južna Afrika, pobedili Španiju 8:7 (3:1, 2:2, 1:1, 2:3).

Dueli Grčke i "crvene furije" tradicionalno su uzbudljivi, a tako je bilo i ovog popodneva u glavnom gradu Mađarske. Grcima je ovo četvrta pobeda protiv Španije u poslednjih pet mečeva.

Po dva gola za Grke postigli su Funtulis i Vlahopulos, dok je kod Španaca isti skor imao Maljarač.

Nakon što je Alberto Munaris propustio priliku da donese "Furiji" preokret, Jorgos Dervisis pogađa 84 sekunde pre kraja za veliki trijumf Grčke.

Srbija odbranu titule prvaka sveta počinje u 17:30 časova protiv Južnoafričke republike, jedinog predstavnica sa "crnog kontinenta".

Grci su stekli dva gola prednosti posle prvog perioda (3:1), povećali su na 6:3 krajem trećeg, ali "Furija" smanjuje za jedan gol pred poslednjih osam minuta.

Heleni se vraćaju na +3 (7:4) golom Aleksandrosa Gunasa, ali Španci reaguju serijom od tri gola za tri minuta i poravnavaju na 7:7. Usledila je dramatična završnica i važan gol Dervisisa.

Najefikasniji u timu Grčke bili su Janis Fontulis i Angelos Vlahopulos sa po dva gola, sa koliko je najefikasniji u španskoj ekipi bio Blaj Malarah Guelj.

Svetsko prvenstvo otvoreno je mečevima u Grupi A, na premijeri je Brazil nadigrao Kazahstan sa 6:2, nakon čega je Kanada iznenadila remijem sa Crnom Gorom 8:8.

U prvom meču Grupe B Italija je očekivano savladala selekciju Francuske 18:9. U drugom meču se sastaju domaćin Mađarska i Australija, od 20:10.

Kasnije se igraju i mečevi u Grupi D, SAD sa Hrvatskom od 18:50, te Rusija i Japan od 21:30.

U Grupi C dana se sastaju još Srbija i Južna Afrika. "Delfini" su apsolutni favoriti i sve osim ubedljive pobede bilo bi iznenađenje. Poslednji meče dve selekcije završen je trijumfom aktuelnih prvaka sveta 22:0.

U sredu se u Grupi C sastaju Južna Afrika i Grčka, odnosno Srbija i Španija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar