Olga s peharom: Ja sam palila vatru, Kaja gasila!

Olga Danilović ističe da joj titula u dublu na Vimbldonu posebno znači, jer posle rane eliminacije u singlu nije posustala. "Najveći šampioni ne razmišljaju puno o porazima", poručila je.

Tenis 17.07.2017 | 18:45
Olga s peharom: Ja sam palila vatru, Kaja gasila!
Olga Danilović obradovala je srpsku naciju na Vimbldonu, ali i potvrdila da izrasta u veliku šampionku.

Mlada srpska teniserka u paru sa Slovenkom Kajom Juvan osvojila je pehar u dublu u juniorskoj konkurenciji.

Šesnaestogodišnjakinje su u finalu bile bolje od četvrtih nosilaca, Amerikanke Kejti Meknejli i Vitni Osugve, u dva seta - 6:4, 6:3. Ceo posao završile su za manje od sat vremena igre.

Olgi je to drugi grend slem trofej u juniorskoj konkurenciji u dublu, nakon što je prošle godine na Rolan Garosu osvojila pehar u paru sasa Paulom Arijas Manjon iz Španije.

"Ova titula mi mnogo znači, jer sam posle Pariza pala u formi. Sada sam uspela da podignem samopouzdanje. Sve je bilo u glavi, nisam ja zaboravila da igram tenis, naprosto su se stvari tako odvijale", izjavila je za "Večernje novosti" Olga Danilović posle pobede.

Ona je rekla da joj je drago što posle eliminacije u prvom kolu singla nije pala, već se skoncentrisala na igru u parovima i uspela da napravi sjajan rezultat.

"Uspela sam da se 'resetujem' za dubl. Kada sam ispala u prvom kolu singla, nisam mnogo patila. Nisam govorila sebi: 'Jao, izgubila sam', nego sam se potpuno posvetila dublu i naoštrila da tamo što bolje prođemo. Najveći šampioni ne razmišljaju puno o porazima. Neću sad dušu da ispustim ako sam ispala. Sutra je novi dan, a za jedan dan sve može da se promeni u tenisu", navela je mlada srpska teniserka.



Olga je istakla da još nije svesna uspeha koji je napravila. Odmah posle finala vratila se u Beograd, gde ju je dočekala porodica, otac Predrag Danilović, proslavljeni srpski košarkaš, sada predsednik KSS, majka Svetlana i sestra.

Sada će prvo morati da poseti lekara, jer je u Londonu zaradila povredu.

"Istegla sam zadnju ložu, što je na Vimbldonu zbog proklizavanja normalno. Nemam vremena za odmor, a kod fizioterapeuta je uvek dugača red. Već sledećeg vikenda idem na Pojedinačno prvenstvo Evrope za juniore u Švajcarsku. Igra se na šljaci na velikoj nadmorskoj visini, tako da moram da se adaptiram i spremim za to takmičenje", rekla je Olga za "Sportski žurnal" po sletanju na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

A do tada...

"Samo ću da spavam, spavam i spavam", dodala je kroz osmeh.

Uspeh sa Kajom Juvan veći je ako se zna da su se o saradnji dogovorile u poslednji čas.

"Dogovor je pao na licu mesta u Rouhemptonu. Iz meča u meč smo igrale sve bolje, super smo se dopunjavale. Svi kažu Olga pali vatru, a Kaja je gasi", našalila se mlada teniserka, koja je postala prva srpska teniserka koja je osvojila trofej u juniorskoj konkurenciji na Vimbldonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar