Na prelazima se čeka sat do dva

Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Gabela-Polje na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se od 60 do 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, a zadržavanja nisu duža od 30 minuta - saopćili su iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Bosna i Hercegovina 17.07.2017 | 11:52
Na prelazima se čeka sat do dva
Vozače teretnih vozila Iz BIHAMK-a mole da se, kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na putevima s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni putevi: Donji Vakuf-Travnik, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije prisutan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu.

Zbog brojnih upita građana, BIHAMK napominje da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar