Ošetetio budžet RS za 2.417 KM

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, u nastavku akcije kodnog naziva „Uplatnica“, dana 13. 07. 2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli su izvještaj protiv lica A. V. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“, „Posluga“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Republika Srpska 17.07.2017 | 10:27
Ošetetio budžet RS za 2.417 KM
Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je lice A.V., zaposleno u poslovnoj jedinici banke u Prijedoru, od klijenata zaprimalo novac za uplatu naknada za registraciju motornih vozila, uplatnice ovjeravalo pečatom banke, a navedeni novac nije predavalo na račun javnih prihoda, već je isti zadržavalo za sebe. Ovjerene uplatnice osumnjičeno lice je vraćalo klijentima, iako uplate nisu bile realizovane, a koji su uplatnice dalje koristili prilikom registracije vozila. 

Po navedenim uplatnicama osumnjičeno lice je naknadno izvršilo dio uplata, dok je dio novca zadržalo, pribavljajući protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.417,30 KM, za koji iznos je ujedno oštećen budžet RS.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MK

17.07.2017 08:39

POSTOJI LI NEKO U OVOJ DRŽAVI A KO JE BIO U MOGUĆNOSTI DA PREVARI OVU DRŽAVU NIJE TO URADIO ? VJEROVATNO NE .ŠTO ZNAČI DA POLICIJA I SVI NJENI ORGANI PRIMAJU PLATU JER SU UMISLILI DA SU BOGOM DATI I DA NEMA POTREBE DA BILO ŠTA RADE OSIM DA HVATAJU OVE SITNE LOPOVČIĆE A I TO NISU SPOSOBNI I ONI IM SE ŠEPURE PRED NOSOM.

ODGOVORITE
Name

Miliona??

17.07.2017 08:49

Onda znos u tekstu nije tačan ili nisu milioni u pitanju

ODGOVORITE
Name

Sibarevic

17.07.2017 08:56

Objavite one koji su oštetili budžet za milionske iznose,a ove za hiljadu i dvije ostavite na miru.

ODGOVORITE