Milano zabranio upotrebu selfi stikova

Vlasti Milana zabranile su upotrebu selfi stikova, limenki i staklenih flaša, kao i kamione sa hranom, u nastojanju da strože kazne i uvedu red u gradska središta nedoličnog ponašanja, tokom letnje sezone.

Putovanja 17.07.2017 | 09:27
Milano zabranio upotrebu selfi stikova
Od petka, prodaja limenki i staklenih flaša je zabranjena u priobalnoj oblasti Darsena, a barovi i pabovi piće mogu da služe samo u papirnim i plastičnim čašama.

U toj zoni zbranjeno je "držanje, nošenje, ostavljanje na ulici, bacanje ili donošenje bilo kavih posuda i limenki, kao i upotreba selfi stikova". Područje na koje se zabrana odnosi omeđeno je trgovima i ulicama: Piazza XXIV Maggio, Viale Gorizia, via Codara, Piazzale Cantore i Viale Giovanni D'Annunzio.

Zabrana se odnosi i na kamione sa hranom i, za sada, će važiti do 13. avgusta. Takođe, zabranjena je i upotreba petardi i ostalih pirotehničkih sredstva.

Milano nije jedino mesto koje je zabranilo selfi stikove, pre njega toj je još 2015. učinjeno u svim Dizni parkovima u svetu. Takva zabrana se primnjuje i u Zabranenom gradu u Pekingu i u Meki u Saudijskoj Arabiji.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar