Bijonse najplaćenija u svijetu muzike

Na vrhu „Bilbordove“ liste 50 najplaćenijih izvođača je Bijonse zahvaljujući zaradi koja je u 2016. godini iznosila 62 miliona dolara! Među prvih pet plasirali su se „Gansi“, Brus Springstin, Drejk i Adel.

Zabava 17.07.2017 | 09:14
Bijonse najplaćenija u svijetu muzike
Američka diva zadržala je svoju vodeću poziciju na listi najplaćenijih jer je 2016. godine zaradila čak 62 miliona dolara. Pevačica koja je pre mesec dana rodila blizance i upravoobjavila prvu fotografiju sa njima, prošle godine je obožavaoce iznenadila albumomFormation i dokumentarcem Lemonade.

Na Bilbordovoj listi najplaćenijih sledi legendarna grupa „Gans 'n' rouzis“ sa godišnjom zaradom od 42,3 miliona dolara. Na visoku drugu poziciju slavni rokeri popeli su se zahvaljujući njihovoj prošlogodišnjoj svetskoj turneji.

Brus Springstin je treći sa zaradom od 42,2 miliona dolara. Američki roker, pevač, gitarista i kantautor prošle godine je održao nekoliko koncerata širom Evrope i Amerike sa pratećim sastavom "E Street". Prošlogodišnjom turnejom obeležio je 36 godina od objavljivanja albuma The River.

Na četvrtoj poziciji liste našao se Drejk koji je prošle godine uspeo da zaradi 37,3 miliona dolara. Za tako veliki uspeh najzaslužniji je njegov četvrti albuma i duet Work sa Rijanom.

Adel je na petoj poziciji sa godišnjom zaradom od 37 miliona dolara. Najplaćenija pevačica iz Velike Britanije na svetskoj turneji tokom 18 meseci imala je oko 120 koncerata, a pre nekoliko dana otkazala je poslednja dva nastupa zbog problema s glasnim žicama.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar