Vučić osudio izjave ministra

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je užasno žao što je došlo do izjave američkog ministra odbrane da je akcija Oluja bila veličanstven poduhvat.

  • Vijesti
  • Srbija


''Nećemo nikada pristati na to da su ubijanje i progon srpskih civila neko veličanstveno djelo'', izjavio je Vučić novinarima, u Vašingtonu reagujući na izjavu američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa, koju je javnosti prenio hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević.

''Užasno mi je žao što je do takve izjave došlo, jer smatram da nema šta da bude pohvaljeno u akciji ‘Oluja’, pošto je u njoj ubijeno više od 2.000 običnih ljudi, starih i djece'', rekao je Vučić.

Kako je naveo raketirane su kolone izbjeglica kod Bosanskog Petrovca, čak ne na teritoriji tadašnje Hrvatske ilI Republike Srpske Krajine.

''Da ne govorim da sumnjam da bilo ko može da kaže da su Varivode slučaj kojim može bilo ko da se ponosi. Nisu znali od tolike moći šta će pa su ubijali, pošto su ubili starce, muškarce i žene, krave, svinje, i sve drugo da ništa živo ne ostane. Pošto su valjda i krave i svinje smatrali Srbima, ma kako to nekome sumanuto zvučalo'', kazao je predsjednik Srbije novinarima.

On je podvukao da je stav Republike Srbije ostao da je to za nas jedan od najtužnijih dana u srpskoj istorij.

''Ako se neko hvali rezultatom da je protjerao 250.000 ljudi sa svog ognjišta, nekoliko hiljada pobio, tu nešto nije u redu. Na svakom mjestu ću o tome da govorim, i ničega se ne stidim'', naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je poručio da bi bilo dobro da oni koji nam nerjetko govore o tome da više pričamo o budućnosti, a manje o prošlosti, više razmišljaju o budućnosti a manje govore o prošlosti.

''Srbija i ovdje i na svakom drugom mjestu govoriće o budućnosti, ali neću dozvoliti ni na jednom mestu u svijetu da suza Srbina i Sprkinje Krajišnika bude pogažena samo zato što pripada srpskom rodu, i da ne vrijedi ništa za razliku od suza svih drugih“'', naglasio je on.

Rekao je da Srbija ne želi nikakve sukobe ni sa kim i izrazio uvjerenje da ćemo graditi sve bolje odnose sa Hrvatskom.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI10
POŠALJITE PORUKU

komsija

16.07.2017 18:25

Svaka Cast Presjednice, Dok se nase Komsije hvale kako su ubijajle i klale ko prije stotine godina i da to rade samo zato sto mi druge vijere zalosno su i oni i njihova Vjera i njihove Crkve.

A nas veliki vodja veze svoju stranacku zastavu sa hdz-om.Uzas

Herceg

16.07.2017 18:43

Odakle se javljas komsija?

re_komsija

16.07.2017 18:47

Jel osudio i Dodikove izjave???'

Joja

17.07.2017 15:00

Neko iz mase

16.07.2017 18:42

U danasnjoj Politici, M. Lazanski tvrdi da te izjave nije ni bilo.

I Dodik proslavlja Oluju. Vucicu vraćaj se i spasavaj ovo Srba u RS.PREDE NAS DODIK HDZ-U i GALIJASEVICU

R

16.07.2017 20:46

PREDSJEDNICE Vucicu je li Srbija garant Dejtonskeg sporazuma ,, DOLAZITE MLLI VAS OVO MALO SRBA PREKO DRINE DODIK NAS JE PREDAO HDZ-U COVICU OTBARAJTE NAM PROSTORIJE GDJE SU BILI AZILAMTI NECE DODIK, SPIRIC I GSLIJASEVJC NAS POKRSTABATI NAS I Sunezoti

W

16.07.2017 22:12

Re R

16.07.2017 21:48

pogledaj pored Galijaševića imate Kusturicu(muze gdje stigne)Lažanskog(mater bi prodao za lovu)Đakovića(š uvlakača)Vlajkija(ružniji od Salkića)Ibrana Mustafića(ni sud mu ko i Dodiku nemože ništa jer ima šifru)eto koji tipovi imaju veliku prođu u RSu,samo služe režimu i prekoRTRS-a prodaju narodu M... pod bubrge

A sto druže ostavi Matu DAKOVICA i ludorije GATALA

Q

16.07.2017 23:06

Kusturica sve oduzeti,a pamet neka prodaje u S arajevu ili postojimo predaka kod Mila Dukanovica

Q

17.07.2017 00:32

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.