Predsjednik Karpoša izvrijeđao ''bandita'' Čovića i ABA ligu!

Predsednik Karpoš Sokola Ognjen Dedić izneo je žestoke optužbe na račun Nebojše Čovića i rukovodstvo ABA lige.  Svi znaju da BANDA vodi ABA ligu! Predsednik Karpoša oštro udario po čelnicima ABA lige i postavio pitanje da li je normalno takmičenje vodi čovek koji je na čelu dva kluba.

  • Sport
  • Košarka


Još nije zvanično odlučeno da li će se igrati Druga ABA liga, a već se napravio problem. Doduše, on je nastao u Makedoniji.

Regionalno takmičenje uputilo je poziv Karpoš Sokolu za učešće u Drugoj ABA ligi, a na njega je više nego burno reagovao čelnik kluba Ognjen Dedić. Predsednik Karpoša, u izjavi za makedonske medije, osuo je paljbu po čelnicima regionalnog takmičenja, a najviše po Nebojši Čoviću i Mladenu Veberu.

"Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da funkciji predsednika ABA lige obavlja čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?", pita se Dedić.

Burnu reakciju izazvao je zvaničan poziv rukovodstva ABA lige makedonskom klubu Karpoš za nastup u Drugoj ABA ligi.

"Oni koji vode ABA ligu misle da su našle ovcu za šišanje od koje su uzeli 150 hiljada evra, koliko smo platili vajld-kard. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Direktor Krešimir Novosel je poltron koji ne može da napravi ništa bez konsultacija sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića, naveo je Dedić, a preneo “Makedonski sport”.

Prvi čovek ističe da je a svakoj utakmici bio oštećen tokom suđenja.

“Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, sa tim mečevima sigurno bi igrali u plej-ofu. Po kvalitetu na poslednja dva mesta trebali su da budu FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala da bude Krka. Zbog slabog interesovanja za ABA u Sloveniji Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju u ligi kako ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?“, dodao je Dedić.

Na kraju dodaje da će klub kvalitet dokazati u FIBA ligi.

"Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Naš igrački i organizacioni kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njhovih laži, zaključio je predsednik makedonskog kluba.

Izvor: B92/mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST387

© Aleksandar Kamenjašević 2016.
Sva prava zadržana.