Prlainović: Ako naiđe bolji, pružiću ruku!

"Ko bude hteo medalje, moraće da se debelo potrudi", dodaje Dušan Mandić.

Ostali sportovi 16.07.2017 | 19:15
Prlainović: Ako naiđe bolji, pružiću ruku!
Još samo dan do početka.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u Mađarskoj sprovodi poslednje pripreme za start Svetskog prvenstva u Budimpešti, koje će u ponedeljak "otvoriti" utakmicom protiv Južne Afrike od 17.30 časova.

Posle prvog treninga na bazenu "Alfred Hajoš", odrađenog u subotu uveče, izabraniciDejana Savića u nedelju će raditi samo u večernjem terminu, odlukom selektora da ekipa preskoči jutarnje vežbe.

A, onda sledi - ono glavno.

"Svetsko prvenstvo je najveće takmičenje posle Olimpijskih igara i tako ga shvataju svi sportisti. Igra se na najčuvenijem i na jednom od najlepših stadiona na svetu. Tu smo imali dobra iskustva i nadam se da će tako biti i ovog puta", rekao je Andrija Prlainović (30).

Aktuelni vlasnici svih najvećih trofeja obezbedili su sebi trijumfima u nizu lepu šansu da odu na veliko takmičenje bez imperativa. "To sada sebi možemo da dopustimo", dodao je Andrija.

Sa druge strane, nije potrebno naglašavati da će "delfini" biti i najveća meta izazivača, odlučnih da prekinu seriju uspeha Srba, započetu još u leto 2013.

"Da, to može da bude trn u oku. I ta igra velikih brojeva je protiv nas, ali ja ću pružiti ruku prvom ko bude zaslužio da nas pobedi. Ništa tu nema sporno, sportski je da želimo da ostanemo na vrhu. Ko pruži više, biće mi zadovoljstvo da mu čestitam", nasmejao se Prlainović.

Na pitanje o ambicijama "delfina", stiže više nego jasan odgovor dvostrukog šampiona sveta (Rim 2009. i Kazanj 2015), člana "A" selekcije Srbije još od 2006.

"Zna se, zlato, nema tu šta. Dok je ova generacija, ostaće tako. Ne bih ni bio tu da su neke druge ambicije", dodao je jedan od lidera "delfina".

U istom tonu govori i Dušan Mandić (23), još jedan osvajač svih najsjajnijih odličja, motivisan da u svoju kolekciju doda drugu zlatnu medalju SP.

"Cilj je jasan, ne bežimo od uloge favorita, idemo da osvojimo Svetsko prvenstvo...", kaže rođeni Kotoranin.

"Ovo takmičenje biće zanimljivo jer dosta ekipa dolazi u drugačijim sastavima. Španija, Crna Gora, pa i Grčka, Italija, mislim da će izaći dosta mladih igrača, koje do sada nismo videli na najvećim takmičenjima", dodao je on.

Upitan za ulazak debitanata, Viktora Rašovića i Nemanje Ubovića u tim, Mandić ističe da su se njih dvojica već navikli.

"Pokazali su da su se adaptirali. Rezultat ne trpi, mi smo reprezentacija koja ima sistem, hijerarhiju, drugarstvo i kada te stvari držite pod konac dođete do ovakve generacije, u kojoj svako zna šta radi, ima svoj zadatak u timu i mi radimo ono što znamo - da igramo taj vaterpolo".

Mladi "bombarder" ne beži od činjenice da je teško ostati na bilo kom vrhu i uz to dodaje da je to slučaj u svim sportovima, a ne samo u vaterpolu.

A, i ovog leta, put ka vrhu vodiće neizbežno preko Srbije.

"Svako od nas hoće da ostane na svetskom, evropskom i olimpijskom vrhu, držimo te medalje i ne damo ih nikom, a ko bude hteo da ih uzme moraće debelo da se potrudi", poručuje Mandić.

Ruka 'olabavi' u trećoj četvrtini

"Idemo rasterećeniji u odnosu na prošle godine, upravo zato što smo sve osvojili i jer nas to dovodi u tu rasterećenost. Ipak, mislim da to može i dobro da bude. Uglavnom kad se mučimo protiv ekipa, to je zato što sebi nabijemo veliki pritisak i ta ruka se olabavi tamo u trećoj četvrtini", kaže Mandić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar