Monći, stvarno si čarobnjak!

Marez se dogovorio s Vučicom, čeka se još Lester! Problem je neslaganje oko visine obeštećenja.

  • Sport
  • Fudbal


Dosta su samo navijači Milana dobijali vrtoglave informacije, sada je red da i pristalice Rome osete bar neku slast. Rađa Najngolan je na pola koraka od produžetka saradnje s Vučicom, Federiko Facio je otkupljen zvanično od Totenhema za 3.200.000 evra, a sada je puklo - Rijad Marez je na pragu Olimpika, javlja Medijaset!

Marez se, javlja sajt koji je ekskluzivno objavio da Leonardo Bonući ide u Milan, dogovorio sa čelnicima Rome predvođenim novim sportskim direktorom Monćijem, oko ličnih uslova saradnje. Odmah pošto je to uradio obavestio je upravu Lestera da želi da ide i da je za njega završena misija na King Pauer stadionu, što bi trebalo da ubrza pregovore dva kluba i ozvaniči transfer uskoro. On želi novi izazov u karijeri, a pre svega da igru Ligu šampiona, što će i dobiti sa Romom od jeseni. 

Prema još nepotvrđenim informacijama, Marez je sa Romom dogovorio petogodišnji ugovor vredan oko 5.000.000 evra godišnje. Odnosno, približno oko 100.000 evra sedmično! To bi ga, u ovom trenutku, svrstalo na drugo mesto najplaćenijih igrača u klubu, odmah iza kapitena Danijelea de Rosija (6.500.000 evra godišnje), a ispred Edina Džeka (4.500.000 evra). Doduše, ukoliko bude dogovora kluba i Najngolana oko produžetka saradnje, i Belgijanac bi trebalo da ima platu u gotovo istom rangu. 

Mada je Roma odradila veliki posao, sada ostaje teži deo - da ubedi Lester da prihvati transfer. Problem je neslaganje oko visine obeštećenja. Lester je danas odbio Romu za 25.000.000 evra, a Vučica je spremna da ode na 30.000.000, odnosno najviše 35.000.000 evropskih novčanica. Lisice hoće 45.000.000. Sada bi samo Marezova volja mogla da presudi. 

S obzirom na novi razvoj situacije, možda bi dve strane mogle da se nađu baš na pomenutih 30.000.000 evra. Rijad Marez bi na Olimpiko došao kao direktna zamena za Mohameda Salaha, koji je nedavno parafirao za Liverpul i to za 42.000.000 evra. 

Monći, stvarno si čarobnjak!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.