"Biće Federer sila u tenisu još nekoliko godina"!

Teniska legenda i osvajač osam Grend slem titula Ken Rouzvol misli da Švajcarac Rodžer Federer može još nekoliko godina da igra vrhunski.

Tenis 16.07.2017 | 14:30
"Biće Federer sila u tenisu još nekoliko godina"!
Rodžer Federer se sprema za finale Vimbldona sa Marinom Čilićem u nedelju od 15 časova.

"Ja sam kao milioni drugih. Mnogo se divim Rodžeru. Mislim da će biti sila u tenisu još nekoliko godina. Volim kada me upoređuju sa njim", kaže 82-godišnji Australijanac koji je igrao četiri puta u finalu Vimbldona, ali ga nikada nije osvojio.

Rouzvola porede sa Federerom jer je Švajcarac posle Rouzvola 1974. godine postao najstariji igrač koji je dospeo do finala u Ol Ingland klabu.

"Ja sam igrao neke od svojih najboljih partija sa 35 godina. Rodžer radi to isto. Ne vidim nijedan razlog što ne bi nastavio bar još dve ili tri godine", rekao je Rouzvol. Australijanac je 1972. godine imao 37 godina kada je osvojio Australijan Open.

"Ako bi neko mogao da obori taj rekord, ne bi mi bilo žao da to bude neko kao Rodžer. Ja sam imao 33 godine kada je došla Open era u tenisu (1968.) Još uvek sam uživao u tenisu i igrao dobro. Još uvek sam osećao snažnu želju za osvajanjem trofeja i šansom da igram za novčanu nagradu što mi je bila glavna motivacija", istakao je Rouzvol.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar