Ljubinje: Požar pod kontrolom

Veliki dio požarne linije u opštini Ljubinje stavljen je pod kontrolu, izjavio starješina Vatrogasne brigade Ljubinje Miodrag Ilić.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Zbog teškog terena manji požar aktivan je na liniji Vojska Njiva - Pustipusi, i kreće u pravcu Obzira i Ržanog Dola, i puta Ljubinje -Trebinje. Gašenje požara, osim neprostupačnog terena, otežava i vjetar. Prema riječima nadležnih, stanovništvo i domaćinstva nisu ugroženi.

U mjestu Kačanj, kod Bileće, još je aktivan manji požar koji nije lokalizovan zbog nepristupačnog terena. Na području ove opštine u rejonu Meke Grude gori rastinje, ali vatra je za sada pod kontrolom.

Isto stanje je i kod trebinjskog sela Orašje, dok je požar na Punipama, opština Gacko, stavljen pod kontrolu.

U velikom požaru, u selu Bančići, opština Ljubinje, juče je izgorjela jedna kuća, ali je tokom noći veliki dio požarne linije stavljena pod kontrolu.

Do sada je izgorjelo i više od 50 stubova niskonaponske mreže, pa je cijelo područje bez struje.

Iako je dio linije požara pod kontrolom, stotinak vatrogasaca, šumara, pripadnika Civilne zaštite, mještana i dobrovoljaca, i dalje se bori sa vatrom.

Sinoć je ponovo bilo ugroženo selo Mrkalji.

Ljudstvu i dalje nedostaju naprtnjače, a u pomoć je stigla ekipa vatrogasaca iz Nevesinja.

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

NNN

16.07.2017 12:56

Gdje je sad nas propali "precjednik" gdje vlada gdje je premijerka da barem tim ljudima posalju naprtnjace za koje ljudi mole vec par dana? Eee moj glupi narode glasajte i dalje za njih!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.