Mugurusa: Venus uzor, mrzela sam travu na početku!

Garbinje Mugurusa osvojila je svoj drugi Grend slem u karijeri, a prvi Vimbldon, pobedom nad Venus Vilijams.  Garbinje: Sviđa mi se Čilić, ali Federer. . . ! Španska teniserka Garbinje Mugurusa rekla je da bi volela da pobednički ples na Vimbldonu odigra sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Tenis 16.07.2017 | 13:15
Mugurusa: Venus uzor, mrzela sam travu na početku!
Posle meča, Špankinja je govorila za medije, za koje je rekla da se na Venus ugledala kada je bila mlada igračica.

"Bio je veliki izazov za mene da igram protiv nekoga uz koga sam odrastala. To je stvarno bilo nešto neverovatno i veoma sam uzbuđena što sam uspela da pobedim takvu ličnost, koja mi je bila uzor", rekla je Mugurusa.

Mugurusa je Venus savladala u dva seta i tako došla do druge Grend slem titule u karijeri.

"Kada sam osvojila prvi set, rekla sam, sve ide dobro, ostani mirna. Želela sam da što manje komplikujem i da što brže završim meč, ali sam znala da će biti teško. Igrala sam dobro od starta meča, držala nivo igre, a znate to je teško na finalu ovakvog turnira", kazala je Špankinja.

Poznato je da je u Španiji šljaka podloga na kojoj se igra, pa je tako i Garninji na početku karijere bilo teško da se privikne travu, ali kada je igrala finale na ovoj podlozi, sve se promenilo.

"Bilo je teško na početku. Mrzela sam je na početku i dosta mučila. Trebalo mi je vremena da se priviknem. Kada sam igrala finale Vimbldona, rekla sam sebi, prestani da se buniš, vidiš da ti "leži" ova podloga", rekla je Garbinje.

Mugurusa je osvojila svoju prvu titulu na Vimbldonu pobedivši u finalu Amerikanku Venus Vilijams, a Federer će se danas protiv Marina Čilića iz Hrvatske boriti za osmi trofej najprestižnijeg turnira na svetu.

Šampionka i šampion Vimbldona su nekada, na svečanosti na kraju turnira, plesali, ali se ta tradicija ne poštuje od 1977. godine. 

Ipak, Mugurusu su novinari posle finala zamolili da izabere partnera za ples. 

"Oh, 'ajde", bilo je prvo što je rekla španska teniserka. 

Ali, brzo je popustila, nasmejala se i odgovorila: "Rodžer". 

"Svidja mi se i Čilić, ozbiljno vam kažem, ali želim da vidim da li je Rodžer elegantan i kada pleše", dodala je šampionka Vimbldona. 

Tradiciju pobedničkog plesa su pre dve godine oživeli srpski teniser Novak Djoković i Amerikanka Serena Vilijams. Đoković i Vilijams su bili prvi teniseri koji su zaplesali posle Bjorna Borga i Kris Evert 1976. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar