E, to se zovu bonusi!

Ako Barsa opet nije pogrešila sa desnim bekom, debelo će platiti. . . ! Benfika trlja ruke!

Fudbal 17.07.2017 | 15:00
E, to se zovu bonusi!
Barselona je predstavila Nelsona Semeda kao najveće pojačanje u dosadašnjem delu prelaznog roka. Portugalac iz Benfike je došao u transferu teškom 30.500.000 evra kako bi rešio poziciju desnog beka s kojom Barselona muku muči od odlaska Danija Alvesa... Semedo je kupljen pošto je Barsa prethodno odustala od Ektora Beljerina.

Kao što je to nepisano pravilo kod velikih transfera u poslednje vreme, Barsa se obavezala da će Benfiki pored fiksnog obeštećenja isplatiti i novac kroz bonuse koji zavise od učinka igrača, ali i tima dok Semedo bude igrao. Sada su u javnost procurili i detalji oko bonusa.

Barselona je potpisala da će Benfiki platiti još 5.000.000 evra ako Semedo u trajanju ugovora odigra 50 zvaničnih utakmica (minimum 45 minuta po meču). Pa još 5.000.000 evra za narednih 50 i tako dalje... Bonusi važe da period tokom aktuelnog, ali i eventualnog sledećeg ugovora ako Semedo potpiše novu vernost Kataloncima.

Naravno, sve to pod uslovima da Portugalac ispuni očekivanja. Da ne bude promašaj kao Daglas ili Aleš Vidal. Ali ako bude pogodak poput Danija Alvesa, onda će Barsa morati debelo da plati Benfiki. S obzirom da je Barsa tim koji je u vek u borbi za trofeje na svim frontovima, da ima više utakmica u sezoni od prosečnih klubova, Benfiki se pruža lepa šansa za dodatnu zatradu.

Primera radi, Dani Alves je u prve četiri sezone za Barselonu odigrao 168 zvaničnih utakmica. Ako bi Semedo ponovio taj učinak, Benfika bi zaradila još 15.000.000 evra od transfera.

Ako Semedo bude Barselonin promašaj, Benfika ne može da očekuje bonuse. Ali baš ih brihga, naplatili su „promašaj“ sa 30.500.000 evra. Kako god se okrene, Benfiki dobro...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar