Siti doveo i jedno "anonimno" pojačanje!

Nakon dolazaka dobro poznatih i skupih Bernarda Silve, Kajla Vokera i Edersona - na "Etihad" je, na kratko, "sleteo" mladi brazilski fudbaler Daglas Luiz iz Vasko da Game. Koji opet nije plaćen jeftino. . .

Fudbal 17.07.2017 | 13:00
Siti doveo i jedno "anonimno" pojačanje!
Na vest saopštenu na zvaničnom Twitter profilu Mančester sitija da je za "građane" potpisao brazilski fudbaler Daglas Luiz, koji stiže iz Vasko da Game, navijači ovog kluba pitaju:

"KO?".

Dok očekuju dolazak levog beka iz Monaka Benžamina Mendija i zadovoljno "trljaju ruke" na dovođenje Kajla Vokera, Bernarda Silve i Edersona, koji su zajedno plaćeni oko 120 miliona funti - navijači su ostali zbunjeni dolaskom malo poznatog, gotovo anonimnog, brazilskog fudbalera koji u svojim nogama nema ni dvadeset zvaničnih utakmica.

Ovaj 19-godišnji defanzivni vezista debitovao je 2016. godine za Vasko i to u drugom rangu brazilskog fudbala, da bi tek ove sezone odigrao i svoje prve prvoligaške minute u istom klubu.

Redovan je u dresu reprezentacije Brazila do 20 godina, a za Vasko je dao i dva gola, što je bilo dovoljno da Siti proceni da je vredan rizika od 10 miliona funti.

U Sitiju veruju da je u pitanju veliki potencijal i da bi mogao da zameni Fernandinja, ali tek nakon što prođe proces prilagođavanja evropskom fudbalu, pa će prvi klub "starog kontinenta" ovog mladića ipak biti španska Đirona, koja je izborila učešće u Primeri.

Radi se o ekipi koja bi uskoro trebalo da dobije istog vlasnika kao i Siti i služiće za "razvijanje igrača", a mediji spekulišu da će i Gvardiola imati udeo u strukturi ovog kluba.

Zanimljivo, njegov brat je dugogodišnji savetnik Đirone...

Da li će Luiz stopama Aleksandra Zinčenka i Marlosa Morena, koji su stigli takođe prošlog leta i nisu se pokazali na pozajmicama u PSV-u odnosno Deportivu, ili svog sunarodnika Gabrijela Žezusa? Videćemo uskoro...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar