Suma sumarum - još se čeka papir iz Bratislave!

Još nije kraj transfer sapunice, iako je bogati gazda Slovana dao uverenja ljudima iz Partizana.

Fudbal 16.07.2017 | 17:30
Suma sumarum - još se čeka papir iz Bratislave!
Transfer saga Sejdube Sume i Partizana još nije gotova. U klubu iz Humske i dalje čekaju papir iz Slovana iz Bratislave, odnosno potpis gazde kluba Ivana Kmotrika na predloženi model transfera po kojem bi Partizan platio 1.100.000 evra u dve rate. Pored toga, slovačkom klubu bi trebalo da pripadne 20 posto od Suminog transfera iz Partizana u budućnosti.

U principu, čelnici crno-belih su odradili sve što je do njih kako bi Slovan prihvatio ponudu, Kmotrik je obećao potpis u najskorijem periodu, ali još nije poznat tačan razlog novog odlaganja realizacije transfera.

Možda je uzrok činjenica da je Slovan u četvrtak uveče na svom terenu izgubio od Lingbija sa 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je uKmotriku ipak to bilo u prvom planu i sinoć i danas.

Sa druge strane, gazda Slovana u tamošnjoj javnosti često je opisivan kao tajkun koji  često ume da menja raspoloženje, pogotovo što se radi o osobi koja je finansijski dovoljno jaka da niko mu ni svota od 1.000.000 evra ne predstavlja toliki „mamac“. Jer, kako je objavio pre par godina objavio ugledni Fajnenšal tajms, Kmotrik ima vlasnički udeo u čak 49 kompanija u Slovačkoj i inostranstvu.

Bilo kako bilo, prvi čovek najtrofejnijeg slovačkog fudbalskog kluba navodno je kolegama iz Partizana dao reč da će sve biti u redu, odnosno da će u Humsku stići pomenuti dokument i sada je na crno-belima samo da budu stpljivi.

A to znači da su male šanse da se Suma pre srede pojavi u Beogradu, jer idu dani vikenda kada se retko transferi finiširaju, a istovremeno Partizanov tandem rukovodilaca Milorad Vučelić - Miloš Vazura je u petak boravio u švajcarskom Nionu na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Pritom, crno-beli već u ponedeljak putuju u Podgoricu na revanš duel druge runde protiv Budućnosti i taj meč na programu je u utorak.

S druge strane, iako jeste vikend što otežava realizaciju, posao može da se privede kraju, ali ništa više ne zavisi od Partizana. Pritom, ima i primera da se transferi završavaju za pet minuta, pa je tako pre par godina baš Partizanov Nikola Ninković potpisao sa Đenovom ugovor na pultu recepcije hotela u Nikoziji gde su se tada crno-beli nalazili na pripremama.

Teoretski, Sejduba Suma će svakako moći da bude prijavljen za treće kolo kvalifikacija za ekipu Partizana jer rok ističe 24 sata pre utakmice. Ipak, pitanje je da li će omaleni vezista iz Gvineje biti u situaciji da odmah na terenu pomogne Partizanu jer, iako je prošao jedan deo priprema sa timom, nije igrao takmičarsku utakmicu od kraja prošle sezone.

Sve u svemu, u Humskoj smatraju da je ovaj fudbaler vredan tolikog truda, a navijači nestrpljivo iščekuju potpis ugovora i Suminu promociju sa Partizanovim šalom na stadionu u Humskoj.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar