Kakav bi to transfer bio?!

Sparta poslala ponudu za Donalda, u igri je 600. 000 evra! Potencijalni rival crveno-belih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope želi visokog Holanđanina, posao komplikuju viđeni međusobni okršaji.

Fudbal 17.07.2017 | 12:00
Kakav bi to transfer bio?!
Putevi Crvene zvezde i češke Sparte mogli bi da se ukrste ovog leta tri puta! Odavno je finiširan transfer Srđana Plavšića u Prag vredan 1,3 miliona evra, srpski vicešampion i velikan sa Letne trebalo bi da se susretnu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali to nije - sve.

Prema saznanjima MOZZART Sporta češki klub je pre nekoliko dana posalao ponudu za Mičela Donalda tešku 600.000 evra. Toliko je za nekadašnjeg člana Ajaksa i Mordovije nudio i turski Genčeler, ali Donald nije dogovorio lične uslove sa klubom iz Ankare.

Vratio se u Zvezdin tim za gostovanje u Kazahstanu, ali je i dalje iskusni centralni vezista blizu odlaska. Sparta je svesna da Donald ne bi mogao da pomogne timu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pošto je već nastupao za Crvenu zvezdu. Međutim, trenerStramačoni i direktori Sparte su krenuli u akciju. Ishod žreba mogao bi da zakomplikuje situaciju ili da ubrza prelazak Holanđanina na letnu.

„Znam da postoji veliko interesovanje za Mičela Donalda, kao i za ostale naše strance. Videćemo“, kratko je rekao sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Kako bilo - ne bi bilo iznenađenje da Mičel Donald napusti Crvenu zvezdu posle revanš meča sa Irtišom. On je ušao u poslednju godinu ugovora sa srpskim vicešampionom, tako da Crvena zvezda ne može da računa na milionsko obeštećenje.

Takođe, Donald nikako da zaigra kao u prvoj sezoni u crveno-belom dresu. Znakove nervoze pokazivao je i tokom duela sa Irtišom. Ponuda Sparte je više nego korektna, ali...

Trener Vladan Milojević, i pored nešto slabije forme, izuzetno ceni kvalitete Mičela Donalda i vidi ga kao jednog od lidera ovogodišnjeg tima... Nema sumnje da bi potencijalni odlazak u redove Sparte podigao prašinu uoči međusobnih duela.

Pored Donalda Crvenu zvezdu bi mogao posle revanša sa kazahstanskim predstavnikom mogao da napusti i Gelor Kanga.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar