Jasnije od ovoga ne može da bude!

Nemanja Matić i Dijego Kosta ne idu sa Čelsijem u Kinu i Singapur! Pitanje je samo trenutka kada će transferi biti realizovani.

Fudbal 17.07.2017 | 00:00
Jasnije od ovoga ne može da bude!
Nemanja Matić i Dijego Kosta neće putovati sa Čelsijem na pripremnu turneju po Kini i Singapuru, takvu odluku doneo je Antonio Konte pred sam polazak na Daleki Istok!

Jasnije od ovoga ne može da bude - ako je prethodnih dana, pa i sedmica bilo trunke sumnje u to da li će šampionski dvojac otići ili ne, sada je svaka sumnja otklonjena. Matić i Kostaobavili su razgovor sa Konteom i dobili dozvolu da propuste putovanje na drugi kraj planete, kako bi završili transfere. 

E sad, i dalje je velika misterija gde će Matić nastaviti karijeru. Mančester junajted je i dalje u orbiti, iako je Roman Abramovič dao izričitu zabranu prodaje srpskog veziste velikom rivalu nakon krađe Romelua Lukakua. Ali, ako Junajted napravi pravi poslovni pristup, teško da će ruski oligarh moći da odoli. Sada su tu i druge opcije. Juče je naprasno u prvi plan iskočio Inter, danas je Masimilijano Alegri jasno stavio Bepeu Maroti do znanja da Matića mora da ima u svom timu, a za taj posao na raspolaganju će imati novac od prodaje Leonarda Bonućija Milanu. I to baš traženih 40.000.000 evra. Što se Intera tiče, Nerazuri trenutno nemaju traženi novac na raspolaganju, a isti bi mogli da dobiju prodajom Ivana Perišića, ili Žoaoa Marija. 

Doduše, Matić je prethodnih dana pokušavao kod svojih nadređenih da izgura transfer u Junajted, gde bi ponovo sarađivao sa Žozeom Murinjom. Matiću budućnost više nije u Čelsiju, posebno jer je Tjemue Bakajoko već stigao u Kobam i pred potpisom iz Monaka vrednom 40.000.000 evra. Bakajoko je još juče bio toplo dočekan od strane novih saigrača Davida Luiza i Vilijana, sa kojima je bio na večeri, a već jutros postavio je fotografije na kojim se jasno vidi Kobam (Čelsijev trening centar), a ispod fotografije stajalo je samo: "Uskoro".

Kod Dijega Koste stanje je prilično jasno - on će karijeru nastaviti u Atletiko Madridu. Bar tako govore apsolutno svi britanski i španski mediji. Poznato je i da će Čelsi od Atletika dobiti 34.000.000 evra, ali se i dalje traži formula kojom bi Jorgandžije dobile nazad svog nekadašnjeg strelca. Atletiko svakako neće moći da računa na Kostu sve do januara zbog nemogućnosti registrovanja igrača, a pitanje je gde bi španski reprezentativac proveo narednih šest meseci. I upravo je to kamen spoticanja u realizaciji ovog transfera. 

Zato će obojica dobiti vreme da na miru reše svoje transfere. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar