Osuđen zbog pretnji Vučićevoj ćerki

Milovan Raonić osuđen na osam meseci zatvora jer je pretio da će napasti Vučićevu ćerku.

Srbija 15.07.2017 | 16:13
Osuđen zbog pretnji Vučićevoj ćerki
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci zatvora Milovana Raonića (29) iz Sivca kod Kule jer je u decembru prošle godine preko Fejbuk profila ugrozio sigurnost tadašnjeg premijera a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjom da će napasti njegovu ćerku.

Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu, Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz februara ove godine.

U presudi se navodi da je Raonić osuđen jer je 5. decembra 2016. godine, u Sivcu, SO Kula, ugrozio sigurnost Vlade RS - Aleksandra Vučića, pretnjom da će napasti na život i telo njemu bliskog lica, na taj način što je na fejsbuku kao jedan od komentara „uživo“ postavio preteću poruku da će napasti na život i telo lica bliskog predsedniku Vlade RS Aleksandru Vučiću.

Usled toga su mere obezbeđenja predsednika Vlade RS i članova njegove porodice podignute na najviši nivo, navodi se u presudi.
U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud je pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje kada je našao da je okrivljeni izvršio krivičnopravne radnje bliže opisane u izreci prvostepene presude.

"Imajući u vidu, kontekst i sadržinu inkriminisane poruke kojom se direktno dovodi u pitanje život i telo lica bliskog predsedniku Vlade RS, kao i da su poruku vrlo ozbiljno shvatili i premijer i pripadnici njegovog obezbeđenja usled čega su, odmah po saznanju za tu poruku, preduzete posebne mere obezbeđenja u odnosu na predsednika vlade i članove njegove porodice, njegovim podizanjem na najviši nivo, pravilan je zaključak prvostepenog suda da je tokom postupka sa potrebnim stepenom izvesnosti dokazano da je okrivljeni radnjama koje je preduzeo ugrozio sigurnost predsednika Vlade RS pretnjama da će napasti na život i telo njemu bliskog lica", zaključio je Apelacioni sud.

Mediji su nakon hapšenja Raonića pisali da je on ranije osuđivan zbog krađe kola, te da se na fajsbuku krio iza naloga "dete Partizana".

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Karadoz

15.07.2017 14:27

Zasto sam misljenja da je to prva presuda za takvo djelo donesena do sada u Srbiji...

ODGOVORITE
Name

istina

15.07.2017 20:54

Zato sto si glup ili neobavjesten!

Name

xyc

15.07.2017 14:57

Mocan covjek moze sve , dobro je prosao optuzeni ... Dobro je da ga nisu likvidirali .

ODGOVORITE
Name

vjernik

16.07.2017 08:17

A ona jadnica 10 pputa prijavljivala ludog muza I nista.Ubi dijete,ubi nju.Policiju da bude sram.

ODGOVORITE