Kako je puklo u Juventusu: Svađa i šamar u Kardifu!

Postoji nekoliko varijanti "pozadine" iznenadnog odlaska Leonarda Bonućija u Milanu. Evo nekoliko detalja koji mogu da pomognu u sklapanju mozaika.

Fudbal 16.07.2017 | 00:00
Kako je puklo u Juventusu: Svađa i šamar u Kardifu!
Kako je Juventus izgubio Bonućija?

Navijači Milana euforično su dočekali defanzivca Juvea, kupljenog za 40 miliona evra samo nekoliko meseci nakon što je produžio ugovor sa Torinezima.

U takvoj situaciji, jedno pitanje se neizbežno nameće - na koji način i zašto je momak koji je donedavno stajao na tribini sa navijačima Juventusa završio među "roso-nerima"?

Prošlog leta, Mančester siti otvoreno je preko Pepa Gvardiola poručivao da je zainteresovan za nekadašnjeg igrača Intera i Barija, ali je Bonućijev odgovor sve vreme bio isti - "Ne!"

"Nije bilo lako da to odlučim. Kada vidite jednog od najboljih trenera na svetu kako pokazuje poštovanje i kako vas ceni, onda je teško reći 'ne'. Srce je odlučilo, jer je u meni mnogo Juventusovog. To je pitanje srca i kože. Svaki put kada obučem ovaj dres to mi daje neverovatnu energiju. Nadam se da ću biti važan Juventusu kao što je i Juventus važan meni", govorio je tada Bonući.

U decembru prošle godine Leonardo je produžio ugovor do 2021. godine i praktično najavio da će završiti karijeru u "Staroj dami", s obzirom na to da mu je sada 30.

Međutim, u februaru su se pojavile ozbiljne trzavice.

Posle ubedljive pobede nad Palermom (4:1), Bonući i trener Masimilijano Alegri ušli su u značajan sukob. Počelo je još na terenu, gde je Leonardo vikao na trenera, a potom je psovao u njegovom pravcu i u tunelu. Šef struke šampiona rekao je novinarima da se takve stvari događaju i ipak nagovestio da među njima nije sve idealno.

Istog meseca, taj sukob dokazan je još konkretnije.

U pripremi za utakmicu Lige šampiona protiv Portoa,Bonući je saznao da neće biti ni na klupi, već na tribinama, odmah ispod potpredsednika kluba Pavela Nedveda i generalnog menadžera Đuzepea Marote.

"Iz poštovanja prema klubu, prema timu i prema navijačima, ovo je bila ispravna odluka. Leo shvata situaciju, inteligentan je momak i važan igrač za Juventus. Ovaj trenutak biće nam od koristi u budućnosti", rekao je Alegri, na šta je i Bonući potvrdio da su "ratne sekire zakopane".

"Uvek moram da se ponašam uz dužno poštovanje. Pogrešio sam i platio sam za to", rekao je Bonući o tom incidentu.

A, onda se dogodilo finale Lige šampiona.

Rezultat na poluvremenu bio je 1:1, jer je Mario Mandžukić lepim golom poništio hitac Kristijana Ronalda za 1:0. Činilo se da će nastavak biti uzbudljiv (bar da se neće završiti 1:4), a za to vreme u svlačionici Juventusa je kuvalo.

"Prema nekim navodima, Bonući je bio u centru svađe i ošamario je Paola Dibalu, tražeći od njega da se probudi posle loših 45 minuta. Zatim je rekao i Alegriju da problemi dolaze sa Marselove (leve) strane i tako je indirektno kritikovao i Andreu Barzaljija, koji je "pokrivao" taj deo terena".

Iako ova glasina nije potvrđena, ispostavilo se da to jeste bio Bonućijev poslednji meč u Juventusu. Pregovori su trajali kraće od dve nedelje a Italijan je brzo spakovao stvari i odlučio da je kraj, posle sedam uspešnih godina, šest titula i dva nastupa u finalima Lige šampiona.

Milan je tako dobio najzvučnije od mnogih pojačanja u ovom prelaznom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sss

16.07.2017 07:43

U ovom prelaznom. Šta?

ODGOVORITE