Spartak je apsolutni šampion Rusije!

Narodni klub posle produžetaka bolji od Lokomotive u Superkupu - 2:1.

Fudbal 15.07.2017 | 15:15
Spartak je apsolutni šampion Rusije!
Prošla sezona je bila istorijska, Spartak je posle 16 godina vratio titulu šampiona Rusije u crveno-beli deo Moskve! Međutim, Masimo Karera ne želi da tu stane.

Od večeras Spartak je apolustni šampion Rusije, pošto je u duelu Superkupa savladao gradskog rivala Lokomotivu (2:1). Istina, tek posle produžetaka.

Taktički, vrlo iscrpljujući duel viđen je na stadionu Lokomotive. Regularni tok završen je bez golova, ali je Spartak pokazao kvalitet više. Opet je to izražaja došla individualna snaga Luisa Adrijana i Kvinsija Promesa.

Rasplet je počeo da se nazire u 101.minutu. Melgareho je sjajnim pasom u prostor proigrao Luisa Adrijana, a Brazilac izvršio laganu egzekuciju. Igrači Lokomotive se nisu oporavili, a već je bilo 2:0. Ovog puta je pogodio je Kvinsi Promes.

Sve što je Lokomotiva uspela da uradi je počasni pogodak Fernandeša.

Marko Petković je presedeo meč na klupi, dok je Nemanja Pejčinović bio u timu Lokomotive i dobio žuti karton.

Superkup je otvorio novu sezonu u Rusiji, Premijer lige počinje u subotu utakmicama Ural – Rostov, Tosno – Ufa i Anži – CSKA.

Spartak odbranu titule počinje gostovanjem gradskom rivalu Dinamu, povratniku u PL, dok jedan od glavnih favorita Zenit gostuje još jednom novom premijerligašu SKA u dalekom Kabarovsku, u nedelju.



Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar