Fudbal po Monćiju: Zaradi milione, pozove Mahreza!

Prelazni rok jedva da je i počeo, a novi sportski direktor Rome zaradio je 43,7 miliona evra, iako je doveo duplo više igrača nego što je prodao. Sada, hoće pravu zvezdu.

Fudbal 16.07.2017 | 18:15
Fudbal po Monćiju: Zaradi milione, pozove Mahreza!
Čovek koji je doveden iz Sevilje da okonča eru Frančeska Totija u Romi i otvori novo poglavlje u istoriji rimskog kluba, globalno hvaljeni sportski direktor Monći, doveo je duplo više igrača ovog leta nego što je prodao i…

...ostvario profit od 43,7 miliona evra.

Nakon što je "debelo" unovčio dobre igre Mohameda Salaha, Antonija Ridigera i Leandra Paredesa, Monći je sam sebi obezbedio ozbiljan budžet koji će sa zadovoljstvom potrošiti, a izgleda da će najveći deo novca otići za najboljeg fudbalera Premijer lige iz sezone 2015/16, Rijada Mahreza.

Alžirski as nedvosmisleno je ovog leta poručio da misli da je vreme da napusti Lester siti, s kojim se bukvalno borio za opstanak nakon senzacionalno osvojene titule sezonu pre toga, a Monći je u tome video svoju šansu - ponudu od 35 miliona evra poslao je u Lester, gde će vlasnik i direktori "lisica" biti stavljeni na test.

Test, u smislu - prihvatiti skromno obeštećenje (za današnje prilike, naravno) za najboljeg igrača koji hoće da ide ili rizikovati duge i mučne pregovore, koji bi verovatno značili i gomilu neprijatnih Mahrezovih izjava medijima.

Ponuda od 35 miliona klubu koji samo učešće u Premijer ligi naplati četiri puta više (okvirno) sigurno neće oboriti s nogu tajlandskog biznismena čije ime uvek teško "pogodimo" - Višai Sivatanaprapa, valjda - ali, svakako će mu biti teško da ubedi Mahreza da mu je bolje da ostane u Premijer ligi i odbije izazov zvani "Nova Roma".

Ono što je poznato iz nekih ranijih "raspitivanja" za Mahreza je da Lester siti očekuje oko 55 miliona evra.

Neka pregovori počnu…

Roma je otkupila ugovore četvorice pozajmljenih fudbalera iz prošle sezone (Rui, Žezus, Facio i Peres), a vraćeni su Tomas Vermalen (Barselona), Vojčeh Šćešni (Arsenal) i Klemon Granije (Lion). Važno je reći da je Rui, nakon što je njegov ugovor otkupljen, poslat u Napoli na pozajmicu.

Romin letnji prelazni rok:

došli

Rik Karsdorp (22, bek, Fajnord) 14
Bruno Peres (27, bek, Torino) 12,5
Lorenco Pelegrini (21, sredina, Sasuolo) 10
Žuan Žezus (26, odbrana, Inter) 8
Mario Rui (26, bek, Empoli) 6
Ektor Moreno (29, štoper, PSV) 5,7
Maksim Gonalon (28, sredina, Lion) 5
Federiko Facio (30, štoper, Totenhem) 3,2

otišli

Mohamed Salah (25, napad, Liverpul) 42
Antonio Ridiger (24, odbrana, Čelsi) 35
Leandro Paredes (23, sredina, Zenit) 23
Federiko Riki (23, napad, Sasuolo) 4,5

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar