Pošto ovako ne ide, platite ga Marsijalom!

Pregovori oko prelaska Perišića u Junajted odužili su se, pa je iz Milana stigao konkretan predlog.  Sabatinijeva nova strategija: Marsijal za Perišića! Čeka se Murinjov odgovor. . .

Fudbal 16.07.2017 | 20:00
Pošto ovako ne ide, platite ga Marsijalom!
Fudbaler kojeg je pre nešto manje od dve godine bivši menadžer Mančester junajteda, Luj van Gal, platio 60 (a, zapravo 80 miliona evra) jedini je uslov zbog kojeg će Inter pustiti Ivana Perišića u Mančester junajted.

"Nerazuri" neće (sav) novac, već hoće i Antonija Marsijala.

Mladi francuski napadač, koji za sve sezone na "Old Trafordu" nije u potpunosti ispunio očekivanja, ali koji jeste uspeo da "štiklira" dve bonus stavke u ugovoru i Monaku donese dodatnih 20 miliona evra, morao bi da bude uključen u pregovore oko odlaska Perišića u drugom smeru ukoliko u Mančesteru žele da vide hrvatskog asa u svom timu.

Konkretno, jedan od direktora Intera, Valter Sabatini, rekao je da Perišić neće biti prodat za manje od 55 miliona evra, ali je i ostavio opciju prvom operativcu Junajteda, Edu Vudvardu - Marsijal i 20 miliona.

S obzirom na to da ga Marsijal i nije preterano oduševio, a da Perišića skautira cele sezone, menadžer Junajteda Žoze Murinjo verovatno bi pristao na ovu trampu, ukoliko bude samo do njega.

Treba reći i da Marsijal ima 21, a Perišić 28 godina.

Mada nema zvaničnu funkciju sportskog direktora, izgleda da je Valter Sabatini u Interu postao mnogo više od samo tehničkog direktora i savetnika Pjera Auzilija. Nekadašnji prvi operativac Rome počeo je da se pita oko mnogih stvari unutar Intera, posebno kada je u pitanju transfer politika kluba, a izgleda da će njegov posao biti da klubu donese što veći prihod od prodaje Ivana Perišića.

I tu ne mislimo samo na finansijski, već i potencijalno kadrovski. Naime, na današnjoj konferenciji za štampu Sabatini je bio jasan da interesovanje Mančester junajteda za hrvatskog asa postoji i da je ono prilično jako. Takođe, sumirao je ukratko da će Inter pokušati da zadrži Perišića ukoliko bude uslova za to, ali da klub neće biti imun na eventualne finansijski unosne ponude, koje bi mogle da zadovolje Interove apetite. 

Inter je postavio Perišićevu cenu na 55.000.000 evra. Mančester junajted je dosad išao najviše do 45.000.000 evropskih novčanica. A kako javlja Sport Italija, danas je došlo i do novih razgovora dva kluba, u koji je Sabatini takođe bio uključen. Da je Sabatini stari vuk kada je u pitanju poslovanje na transfer pijaci govori i to da je Junajtedu predstavio najnoviju ponudu, koja bi mogla čak i da zainteresuje Žozea Murinja. Inter sada ne traži novac, već čistu trampu - Antoni Marsijal za Ivana Perišića. S obzirom da pokrivaju gotovo identične pozicije, jasno je da bi to bila zamena "pozicija za poziciju" gde bi oba kluba profitirala. 

Inter ne bi morao da troši veliki novac kako bi anulirao Perišićev odlazak i tako bi zaobišao finansijski fer-plej, a Junajted bi se ratosiljao igrača koji nije baš imaoMurinjovu naklonost. O tome govori i činjenica da je Marsijal u protekloj sezoni imao ograničenu minutažu na 42 odigrane utakmice, te da je postigao ukupno osam i spakovao isti broj golova. 

Jasno je i da bi eventualni Perišićev transfer na Old Traford, bez potencijalne trampe, stvorio ogromnu konkurenciju levom boku, koju takođe pokriva i Džesi Lingard, dok na istom mestu jako dobro mogu da se snađu i Huan Mata, kome je to dugo bila prirodna pozicija u Čelsiju, kao i Ešli Jang, pa čak i Maruan Felaini. 

Marsijalu bi moglo da bude okupirano i mesto u srcu napada, što je takođe njegovo mesto. Naime, dolazak Romelua Lukakua jasno je pokazao kakvom strategijom se vodiMurinjo, koji je nedavno britanskim medijima potvrdio ono o čemu se nedavno pisalo - da bi Zlatan Ibrahimović mogao da ostane u Junajtedu i da će se o njegovom novom ugovoru jako brzo razgovarati. 

Ukoliko se to dogodi, za Marsijala definitivno neće biti mesta. Jer, pre njega će mesto u timu imati Lukaku i Zlatan, dok će im zamena biti talentovani Markus Rašford, u koga Murinjo ima veliko poverenje, što je i sam nekoliko puta izjavljivao. 

Možda bi ovaj Sabatinijev predlog mogao da bude prava "win-win" situacija za obe strane. Doduše, vredi podsetiti da je Sabatini već pokušao ovu priču sa trampom, s tim što je od Junajteda prvo tražio Darmijana i novac za Perišića. Nije upalilo. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar