Đurđević grčkim medijima: Bitka!

Grčki portal "Gazzeta" kontaktirao napadača Partizana Uroša Đurđevića povodom žreba za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, koji bi mogao da spoji crno-bele sa Olimpijakosom.  Đurđević poručio Grcima: Šanse su 50-50 odsto! Napadač Partizana Uroš Đurđević ne smatra da je njegov tim autsajder u potencijalnom dvomeču sa Olimpijakosom.

Fudbal 15.07.2017 | 23:45
Đurđević grčkim medijima: Bitka!
Partizan je na korak od toga da se sretne sa Olimpijakosom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle trijumfa nad podgoričkom Budućnosti 2:0 u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za prestižno evropsko klupsko takmičenje, pred crno-belima je revanš u glavnom gradu Crne Gore 18. jula, a svi u beogradskom klubu su uvereni da će preskočiti ovu prepreku.

Za grčke medije dileme nema, Partizan će igrati protiv Olimpijakosa, i prvi put bi se desilo da se ova dva tima sastaju u evropskim takmičenjima. Grčki portal gazzeta.gr kontaktirao je golgetera crno-belih Uroša Đurđevića, koja je u tom mediju shvaćena kao "pretnja" grčkom šampionatu.

"Ishod žreba je težak za nas, više bismo voleli da je ispalo drugačije. Olimpijakos je najbolji grčki klub, koji godinama igra u Ligi šampiona. Imao je mnogo velikih evropskih pobeda. Jasno je da će Olimpijakos dati sve od sebe da nas izbaci, ima novog trenera, pojačao je svoje redove", rekao je Đurđević.

Napadač Partizana kaže da će meč protiv Olimpijakosa biti velika bitke, odnosno bitke, pogotovo kad se zna u kakvim su odnosima navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde, najvećeg rivala Partizana.

"Olimpijakos treba da očekuje 'vruću' atmosferu u Beogradu. Naši navijači su naš saveznik, neverovatnom podrškom nam pomažu u svakoj utakmici. Igraćemo za njih, uzbuđeni smo što nam se ukazuje ovakva prilika i treba da se dokažemo na terenu".

Upitan kakve su šanse Partizana i kakav je kvalitet crno-belih, Đurđević je odgovorio: "Šanse su 50-50 procenata. Da, Olimpijakos ima mnogo više iskustva u ovom takmičenju i mnogo više utakmica, ali imamo svoje adute. Mi smo ofanzivan tim, dajemo mnogo golova, sa Leonardom sam zajedno dao 48 golova prošle sezone u provesntvu i najbolji smo tandem. Tu je i Marko Janković, koji je bio u Olimpijakosu i poznaje tim. Mislim da imamo šanse, a ja ću dati sve od sebe da postignem gol. Stvorićemo mnogo problema Olimpijakosu".

Partizan je mnogo više puta igrao protiv grčkih ekipa u košarci nego u fudbalu. Posebno je u sećanju ostao duel protiv Olimpijakosa na Fajnal-foru u Parizu 2010. godine, kada su crno-beli bili nadomak senzacije i plasmana u finale Evrolige. Crno-beli su tada, u dramatičnoj utakmici, "pali" u produžetku - 83:80.

PARTIZAN PROTIV GRČKIH EKIPA

Partizan je u novijoj istoriji dva puta igrao protiv grčkih ekipa. U sezoni 2004/05. crno-beli su u grupnoj fazi Lige Evrope igrali protiv Egalea i pobedili 4:0, a 10 godina kasnije, u istom takmičenju, Partizan je igrao protiv ekipe Atseras Tripolis. Partizan je poražen u Grčkoj 0:2, a u Beogradu je bilo 0:0.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar