Nebo je granica - Milan želi i Sančeza!

Iako je već potrošio 172 miliona evra na transfere ovog leta, Milan nema nameru da stane za skupim pojačanjima.  Milanu nije dosta: Poslata ponuda za Renata Sančesa, ukupna cifra 47. 000. 000 evra! Rosoneri Portugalca žele prvo na dvogodišnju pozajmicu u vrednosti od 7. 000. 000 evra.

Fudbal 16.07.2017 | 18:00
Nebo je granica - Milan želi i Sančeza!
Kako prenose italijanski mediji, nova meta "rosonera" je vezni igrač minhenskog Bajerna Renato Sančez.

Prethodnih nedelja se spekulisalo o prelasku Portugalca u Juventus ili PSŽ, Milan bi mogao da im pokvari posao ponudom od 47 miliona evra.

Milan je navodno ponudio Bajernu da pozajmi Sančeza na dve godine za sedam miliona, uz otkupnu klauzulu od dodatnih 40 na leto 2019.

Transfer momka koji će sledećeg meseca da napuni tek 20 godina mogao bi da poraste do čak 80 miliona u zavisnosti od bonusa, uključujući 20 miliona ako igrač bude na užoj listi kandidata za najboljeg igrača sveta.

Milan je postao veliki gospodar fudbalskog tržišta, a čini se da je uprava Rosonera još uvek nije blizu završetka kompletnog posla na transfer pijaci. Kako javlja portugalski Rekord, uprava kluba sa San Sira poslala je ponudu minhenskom Bajernu zaRenata Sančesa, koja glasi – dvogodišnja pozajmica za 7.000.000 evra, plus opcija kupovine na leto 2019. godine za još 40.000.000.

Bajern je mladog 19-godišnjeg fudbalera prošlog leta kupio od Benfike za 35.000.000 evra, uz opciju da transfer na osnovu bonusa dostine 45.000.000, ali Bavarci očigledno nisu zadovoljni onim što su dobili, pa su njega, uz već prodatog Daglasa Kostu, pred početak prelaznog roka oslovili kao prioritetne igrače za prodaju.

Milan je ovog leta već angažovao trojicu veznih igrača, Franka Kesija, Hakana Čalhanoglua i Lukasa Bilju, pa bi eventualni dolazak Portugalca žestoko pojačao i onako jaku konkurenciju na sredini terena.

Sančes prošle sezone nije uspeo da se izbori za svoje mesto pod suncem kod Karla Anćelotija, iako je dobio šansu na samom početku sezone, ali je ubrzo ostau u timu. Na kraju, 17 nastupa u Bundesligi i svega 615 minuta na terenu nisu bili dovoljni da potvrdi epitet velikog pojačanja, što se u Minhenu očigledno ne prašta.

Portugalac je prošle sezone imao epizodnu ulogu kod Karla Ančelotija, nastupio je na 25 utakmica, ali nije postigao nijedan gol niti imao asistenciju.

Bio je deo reprezentaciju Portugala koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Milanov letnji šoping:
* Leonardo Bonuči (štoper, Juventus) 42 miliona evra
* Andre Silva (napadač, Porto) 38
* Andrea Konti (desni bek, Atalanta) 25
* Hakan Čalhanolu (ofanzivni vezni, Bajer) 22
* Rikardo Rodriges (levi bek, Volfsburg) 18
* Mateo Musakjo (štoper, Viljareal) 18
* Frank Kesi (zadnji vezni, Atalanta) 8
* Antonio Donaruma (golman, Asteras) 1,5
* Fabo Borini (napadač, Sanderlend) pozajmica

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar